Džumi pobijedio Poljaka: Dajem sve od sebe kada igram za BiH

Fena
Džumi pobijedio Poljaka: Dajem sve od sebe kada igram za BiH
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur savladao je Huberta Hurkacza i donio drugi bod reprezentaciji BiH u Davis Cupu u okviru 1. kola Prve grupe Euroafričke zone protiv selekcije Poljske.

Džumhur je pobijedio Poljaka s 3:0 (7:6, 7:5 i 7:5).

Ranije danas u prvom meču Mirza Bašić je u zeničkoj ''Areni'' pobijedio najboljeg poljskog tenisera Kamila Majchrzakog, koji je zbog povrede zgloba noge predao meč pri vodstvu bh. tenisera od 2:0 (6:4, 6:3) u setovima.

"Nisam ni očekivao da bude lagan meč, znao sam da je mlad igrač, da može da odigra dobro. Iskren da budem, imao sam i ja nekih padova u igri. Ali jednostavno je tako, igram kod kuće i imao sam neki pritisak da dobijem ovaj meč, jer kada igrate za državu teže je nego kada igrate na običnom turniru. Tako da kada igram za reprezentaciju trudim se da dajem više od 100% sebe. Uspio sam da izvučem taj treći set, imao sam padova u igri, ali najvažnije je da sam uspio da pobijedim", rekao je Džumhur poslije utakmice.

I selektor Brkić obratio se javnosti nakon oba meča:

U subotu je na programu meč dublova u kojim će Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrati protiv Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog.

U preostala dva meča singla, koja su na rasporedu u nedjelju, Džumhur će igrati protiv Majchrzaka, a Bašić protiv Hurkacza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije