Pjanićev Juventus "zacementiran" na vrhu tabele: Inter nemoćan u Torinu

Radiosarajevo.ba
Pjanićev Juventus "zacementiran" na vrhu tabele: Inter nemoćan u Torinu
/ Foto: Juventus
Pretposljednji susret 23. kola italijanske Serie A donio je pravu poslasticu za ljubitelje nogometa, te su se večeras u Torinu sastali Juventus i Inter, stari znalci iz vremena kada je italijanski nogomet bio na vrhuncu.

Iako ne jedini sa područja bivše Jugoslavije, Pjanić se večeras na ovoj utakmici ističe kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, te u skladu sa očekivanjima od prvog minuta utakmice igra sjajno za grb svog tima.

Inače, utakmica koja je vrlo bitna za oba tima, jer se Juventus bori za sigurnost na prvoj poziciji tabele, dok bi Interu pobjeda donijela napredak na tabeli, kako bi u borbi sa Laziom i Romom pokušao izboriti Ligu prvaka u narednoj sezoni.

Već na samom startu susreta Pjanić je pokazao veliku želju da doprinese u eventualnom trijumfu svog tima, te je sjano proigrao Dybalu, koji je imao dvije sjajne prilike u početku, te je dva puta zatresao prečku protivničkog gola.

Još nekoliko puta Juventus je uspio ugroziti gol svog protivnika, a sve to urodilo je plodom u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kada je Cuadrado uspio pogoditi za vodstvo domaćeg tima.

Drugo poluvrijeme je također ponudilo mnoštvo uzbuđenja, koja su na kraju donijela i veliki broj prekršaja. Broj igrača koji su kažnjeni javnom opomenom porastao je na čak sedam, a Rizzoli koji je dijelio pravdu na ovom susretu nije imao milosti prema bilo kojem grubom startu na ovom susretu.

Ipak, pored svih uzbuđenja i promjena u igri oba tima nismo vidjeli novi pogodak na ovom susretu, te su tako Juventus i Pjanić stigli do nove, 18. ovosezonske pobjede, koja ih je "zacementirala" na vrhu tabele Serie A

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije