Lijepa vijest: Mlada šahistkinja Merjem Džafić odlazi na Svjetsko prvenstvo

8
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: Mlada šahistkinja Merjem Džafić odlazi na Svjetsko prvenstvo
Foto: Facebook / Mlada šahistkinja spremna za put

Ministar Demokratske fronte u Vladi Tuzlanskog kantona Damir Gazdić obezbijedio sredstva za odlazak na Svjetsko prvenstvo mladoj šahistkinji Merjem Džafić.

On je posjetio danas, 17. augusta u Gračanici mladu šahistkinju Merjem Džafić, članicu Šahovskog kluba Gračanica koja je osvojivši prvo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine izborila pravo učešća na Svjetskom šahovskom prvenstvu koje će se održati u mjesecu oktobru u Sharm el Sheikh-u u Egiptu.

Čestitavši na plasmanu, Ministar Gazdić je kazao kako su sportisti najbolji ambasadori naše zemlje i Kantona, te obećao da će Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Vlada Tuzlanskog kantona i dalje, nesebično u okviru svojih mogućnosti nastaviti pružati institucionalnu podršku sportistima.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Također Ministar Gazdić je poručio da se trud i rad uvijek isplate i nikada ne prolaze nezapaženo, te da oni koji vrijedno rade i treniraju kao Merjem i time daju dobar primjer društvu i zajednici uvijek mogu računati na finansijsku podršku resornog ministarstva.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona će u okviru svojih nadležnosti osigurati sredstva za odlazak takmičarke sa područja Tuzlanskog kantona na Svjetsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije