Mlada nada bh. fudbala zaigrat će u AC Milanu

Radiosarajevo.ba
Mlada nada bh. fudbala zaigrat će u AC Milanu

Još kao za devetogodišnjaka, za Adija Nalića su se interesovali najveći svjetski klubovi, no zbog striktnih pravila UEFA-e, on sve do svog 16. rođendana nije mogao potpisati profesionalni ugovor.

Sada pravne prepreke ne postoje te je vrlo lako za očekivati kako će mladi Nalić, ukoliko opravda povjerenje, postati novi igrač italijanskog velikana, navodi Reprezentacija.ba

Zanimljivo, Adi Nalić bio je učesnik prošlogodišnjeg talent kampa Otvorena vrata u organizaciji NFSBIH, a na selektivnoj utakmici u Švedskoj postigao je jedan, te asistirao za dva gola.

Trenutni član U17 tima Mjallbyja, unuk je nekadašnje legende tuzlanske Slobode Mesuda Nalića, te sin nekadašnjeg fudbalera, a danas trenera u Švedskom fudbalskom savezu Zlatana Nalića.

Podsjećamo, za AC Milan nastupa još jedan bh. internacionalac, Andrej Modić, koji je kao 17-godišnjak uvršten u seniorski sastav sedmorostrukog prvaka Evrope.

Mladi fudbaler švedskog Mjallbyja, 16-godišnji Adi Nalić, pozvan je od strane italijanskog Milana da krajem februara trenira s najboljim igračima ovoga kluba rođenim 1997. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije