Lijepa vijest: Besplatno obrazovanje za Lanu Pudar na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru

1
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: Besplatno obrazovanje za Lanu Pudar na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru
Foto: Univerzitet Džemal Bijedić / Rektorica Alena Huseinbegović i Lana Pudar

U okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka održan je Masterclass: Put do izvrsnosti.

Učestvovali su prof. dr. Damir Đedović i viša asistentica mr. Alena Ćemalović sa Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, te kao specijalna gošća zlatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar.

"Našoj zlatnoj plivačici Lani Pudar zahvaljujem na dolasku na Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru povodom obilježavanja 46 godina uspješnog rada i djelovanja Univerziteta. Poznavajući izvrsne rezultate naše zlatne plivačice Lane Pudar, u svoje ime i u ime Univerziteta joj upućujem iskrene čestitke", kazala je rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, ali i talenat kojeg Lana ima u izobilju. Obzirom da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira", dodala je rektorica.

Prisutnim se obratio i prof. dr. Damir Đedović koji je kazao kako ovaj prostor ima puno talenata, ali da su od početka uvidjeli da je Lana predodređena za uspjeh. Zahvalio se menadžmentu Univerziteta na pomoći i podršci.

"Zahvaljujem se rektorici i dekanu Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekremu Čolakhodžiću na svoj pomoći i podršci. Nastavnički fakultet i Univerzitet su dio ovog uspjeha jer bez podrške naše matične kuće ovakav uspjeh ne bi bio nemoguć", kazao je Đedović.

Učesnica Masterclass: Put do izvrsnosti bila je i mr. Alena Ćemalović koja je održala prezentaciju o putu ka uspjehu Lane Pudar od samih početaka pa do danas.

Kao specijalna gošća, Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica i dekan Nastavničkog fakulteta Čolakhodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije