Lana Pudar u polufinalu Europskog prvenstva, Amina Kajtaz osma

7
A. S.
Lana Pudar u polufinalu Europskog prvenstva, Amina Kajtaz osma
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lana Pudar

Lana Pudar je na početku Europskog prvenstvu u Rimu osvojila šesto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj utrci i plasirala se u polufinale.

Naša najbolja plivačica u utrci na 50 metara delfin, nakon što je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela šesto mjesto. Lana Pudar je plivala u vremenu 26.96 sekundi.

U istoj kvalifikacionoj utrci nastupila je i Amina Kajtaz. Ona nastupa pod zastavom Hrvatske. Kajtaz je zauzela osmo mjesto. Vrijeme - 27.56 sekundi. Njen rezultat nije bio dovoljan za polufinale.

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Polufinalna utrka je večeras u 18:42.

/ Anketa

Ko će na Europskom plivačkom prvenstvu u Rimu imati više uspjeha?
Rezultati
Pudar šesta, Kajtaz osma
Foto: Printscrean: Pudar šesta, Kajtaz osma

Osim Lane Pudar, na prvenstvu u Rimu će danas nastupiti Adi Mešetović i Nikola Bjelajac koji će plivati u kvalifikacijama na 100 metara slobodno.

Oba bh. plivača uvrštena su u istu grupu i pokušat će se naći među 16 takmičara koji će izboriti polufinale. U ovoj disciplini prijavljen je 71 takmičar. Njihove kvalifikacije u ovoj disciplini počet će u 9 sati i 11 minuta.

Lanu Pudar u Rimu očekuju još dva nastupa. U nedjelju 14.8. na programu su kvalifikacije u disciplini 100m delfin, dok je u utorak 16.8. očekuje nastup u kvalifikacijskoj grupi discipline 200m delfin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije