Lana Pudar nakon bronze: 'Spremna sam za mnogo više. Idemo dalje'

0
Radiosarajevo.ba
Lana Pudar nakon bronze: 'Spremna sam za mnogo više. Idemo dalje'
Foto: EPA / Lana Pudar

Lana Pudar je nastavila tradiciju osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Mlada 17-godišnja bh. reprezentativka je bila treća na 200 metara delfin na Europskom prvenstvu na 25 - metarskim u rumunskom Otopeniju.

Štopericu je zaustavila na 2:04,55, što je njen lični i ujedno europski juniorski rekord. I pored toga, kontinentalna šampionka u velikom bazenu u ovoj disciplini nije bila u potpunosti zadovoljna.

"Iskreno mislim da sam spremna za mnogo više, ali sam zadovljna i ovim ostvarenjem. Tu je i europski juniorski rekord. Sve je u redu, idemo dalje", izjavila je Lana odmah poslije utrke, piše Sportklub.

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Podsjetimo, Lana se u srijedu, 6. decembra, plasirala u finale Europskom prvenstva u disciplini 200 metara delfin sa vremenom 2:05.57.

Bh. plivačica će u petak, 8. decembra, nastupiti i u kvalifikacijama u disciplini 100 metara delfin te će biti smještena u grupi 2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije