Krajina-Plan 21 nastavila dominaciju, Nedžarići sa zvukom sirene do tri boda

0
Fena
Krajina-Plan 21 nastavila dominaciju, Nedžarići sa zvukom sirene do tri boda
Foto: Fena / Peto kolo malonogometne BH Telecom Fair Play lige

U vikendu za nama odigrano je peto kolo grupne faze malonogometne BH Telecom Fair Play lige, Krajišnici su zadržali stopostotni učinak i obezbjedili plasman u četvrtfinale s pozicije broj jedan u grupi B.

Derbijem grupe B između ekipa Krajina – Plan 21 i 11. Juli Srebrenica otvoreno je peto kolo malonogometne BH Telecom Fair Play lige. Srebrenčani su furiozno krenuli i na iznenađenje prisutnih, već u petom minutu golovima Merajića (x2) i Tihića došli na prednost od 0:3. Krajišnicima je trebalo nekeliko minuta da se probude iz šoka. Nakon par promašenih zicera i odličnih odbrana Somuna, autogolom Hukelića načeli su protivnika, a do kraja poluvremena, sjajnom igrom, donose potpuni preokret.

Prvo je na gol zaostatka smanjio Mujić, izjednačenje donio Logić, a preokret Trnka i Seferagić. Drugo poluvrijeme donijelo je mirnu i staloženu igru Krajišnika i pokušaj Srebrenčana da se vrate u igru. Ipak, sve nade o povratku ruši Logić svojim drugim pogotkom, a konačnih 6:4 postavlja Kurtić.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Sjajnu utakmicu petog kola igrali su Malak Dream Team i Ilmijjini Ljiljani. Malak je čak u četiri navrata imao prednost, Ljiljani se isto toliko puta vraćali, ali na kraju i okrenuli rezultat u svoju korist. Memić je u šestoj minuti donio prednost Malaku, izjednačio je Spahić u osmoj. Husetić je ponovo vratio prednost, a egal i rezultat prvog dijela donosi Šmigalović svojim prvim pogotkom. Seriju pogodaka u drugom dijelu otvara svojim drugim pogotkom Husetović, a uzvratio Šmigalović. Ponovo "Tim iz snova" dolazi u prednost preko Isakovića, a Šmigalović u 34. minutu hat-trickom vraća u egal. U posljednja dva minuta susreta Ljiljani dolaze do preokreta i trijumfa. Prvo je Mulić donio prednost, a iskusni Palić sa dva gola baca protivnika u knock-down i postavlja konačni rezultat utakmice, 4:7.

Još jedan derbi odigran je u grupi B gdje su se sastale dvije hadžićke ekipe, Futuro i Fantazija. Derbi je opravdao očekivanja, a Futuro se može pohvaliti da su oni odnijeli prevlast u „hadžićkom okršaju“. Futurovci su bolje otvorili susret i golovima Habibije i Korjenića stekli prednost od 2:0. Neizvjesnost u nastavak i pogodak za Fantaziju donosi Šavija nakon odlične asistencije Ajanovića. U drugom dijelu crveni karton dobio je Opanković iz Fantazije, ali ni igrač više ni dva kaznena udarca nisu donijela Futuru mirniju završnicu koju su očekivali. Na pogodak olakšanja i konačnih 3:1, čekalo se do 36. minute, kada je iskusni Fazlibašić nakon pogodio mrežu rivala i svojoj močadi donio epitet „bolje“ ekipe iz Hadžića.

Momčad Frisa Uniteda opravdala je ulogu favorita protiv ekipe fonTELe.ba, koji su bili oslabljeni neigranjem prvog čuvara mreže. Unitedovci su već u prvom poluvremenu riješili utakmicu pogotcima Krnjića, Saračevića, Đulabića, Muftića i Arapčića, a jedini pogodak na utakmici za "Fontelaše" djelo je Hodžića. U drugom dijelu, za ovjeru trijumfa pogađali su još Bešlija i Zahiragić te postavili konačnih 7:1.

Danak neiskustu platili su Mladi Muslimani protiv starih lisaca Sensu Al Hane. Šampioni su već u prvom minutu pogodili, a strijelac je bio Šabeta. Omladinci se nisu predavali i odlično su parirali protivniku, a nagrada slijedi u vidi izjednačujućeg pogotka Ibriševića. Međutim, nekoliko diskutabilnih odluka učinilo je da se odličan otpor Mladih Muslimana totalno rasprši, što su njihovi rivali odlično znali iskoristiti. Prvo su sa dva gola Šakića i autogolom Begovića došli do prednosti i rezultata prvog dijela od 1:4, da bi u drugom dijelu golovima Hrvata i Lole stavili „tačku na i“ za trijumf od 1:6.

“Šlag na tortu“ fenomenalnom petom kolu priredili su Studenti iz Nedžarića u još fenomenalnijoj partiji protiv MNK Livca. Meč je krenuo u mirnom ritmu, sa nekoliko prilika na obje strane, ali na golove se čekalo do posljednje minute prvog dijela. Prvo su pogodili Sudenti preko Karadže, a čim je lopta krenula sa centra izjednačio je Dovadžija. U drugom poluvremenu je prštalo, ali sjajni Spahić nije dozvoljavao da Ilijašani naprave preokret. A kada se ne iskoriste date prilike, po nepisanom pravilu, slijedi kazna. Blietzkrieg od dva brza pogotka, Bošnjakovića i Durmiša, vodi momke iz Nedžarića na +2, što je dovoljno bilo da se kod Livca upale svi alarmi i krenu na sve ili ništa. Igrao se 36. minutu kada je Mandra smanjio rezultat, međutim, samo minut kasnije, Durmiš ponovo diže da dva razlike u korist Nedžarića. Redale su se prilike, ali ponovo je čuvar mreže Studenata bio na visini zadatka. Ipak, golovima Nahića u 39. i 40. minuti dolazi do egala. Međutim, kada su svi u dvorani vidjeli podjelu bodova, Salčinović nakon nesmotrenosti posljednjeg reda protivnika krade loptu i sa zvukom sirene pogađa za trijumf, veliku radost i konačnih 4:5 koje Studentima daju izgledne šanse za prolaz u naredni krug.

Rezultati:

Grupa A:

Frisa United - fonTele.ba 7:1
Mladi Muslimani - SenSu Al Hana 1:6
MNK Livac - SD Nedžarići 4:5

U Grupi A prvu poziciju drži Sensu Al Hana sa 10 osvojenih bodova. Druge su Bjelave sa 9, dok je Livac treći sa 7. Na diobama četvrte, pete i šeste pozicije su Mladi Muslimani, Nedžarići i Frisa United sa po 6 bodova, dok je fonTELe.ba posljednji bez ijednog osvojenog boda.

Grupa B:

Krajina Plan 21 - 11. Juli Srebrenica 6:4
Malak Dream Team - Ilmijjini Ljiljani 4:7
SD Futuro - SU Fantazija 3:1

U Grupi B, Krajina-Plan 21 je neumoljiva na čelu sa 15 osvojenih bodova, dok su drugoplasirani Ilmijjini Ljiljani drugi sa 8. Treći je 11. Juli Srebrenica sa 7, četvrti SU Futuro sa 6. SU Fantazija je peta sa četiri boda, dok začelje dijele Malak Dream Team i MNK Sokolje sa po jednim osvojenim bodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije