Ništa od senzacije: Dječak koji je oduševio svijet ostao bez naslova

0
Radiosarajevo.ba
Ništa od senzacije: Dječak koji je oduševio svijet ostao bez naslova
Foto: EPA - EFE / Luke Humphries

Britanac Luke Humphries postao je svjetski prvak u pikadu nakon što je u finalu pobijedio 16-godišnju senzaciju Lukea Littlera 7:4 u setovima.

Uzbudljiv meč otvorio je Humphries s osvojenim prvim setom rezultatom 3:1 u legovima.

Izjednačio je Littler te sjajnom igrom nakon šestog seta vodio 4:2. Upravo je izdominirao u tom šestom setu, u kojem je pobijedio 3:0.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

No treći igrač svijeta i favorit u ovom meču se sabrao i krenuo u čudesnu seriju u kojoj je osvojio pet setova zaredom.

Humphries je prošle godine osvojio tri velika trofeja. Aktuelni je osvajač Grand Slam of Dartsa, World Grand Prixa i Player’s Championshipa.

Luke Littler (16) bio je senzacija ovog turnira. Najmlađi je igrač u historiji koji je pobijedio u meču na Svjetskom prvenstvu, a propustio je priliku postati i najmlađi svjetski prvak.

Ušao je na turnir kao 164. igrač svijeta, a plasman će mu nakon prvenstva značajno porasti. Publika je bila na strani 16-godišnjaka, no to mu nije pomoglo da dođe do pobjede.

Oba finalista osvojila su lijepe nagrade. Pobjednik je dobio 500.000 funti (580.000 eura), dok je poraženom pripalo 200.000 funti (232.000 eura).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije