Kick box reprezentacija BiH počela sa pripremama za takmičenja

0
Radiosarajevo.ba
Kick box reprezentacija BiH počela sa pripremama za takmičenja
Foto: kickboxingbih.ba / Kik box reprezentacija BiH

Kick box reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na Svjetskom prvenstvu za seniore koje će se održati od 15. do 24. oktobra u Italiji i Evropskom prvenstvu za juniore i kadete koje će se održati od 05. do 14. novembra u Budvi, Crna Gora.

Tim povodom klubovi iz Kantona Sarajevo „Gazija“, „Ilidža“, Taekyon“ i „Gladijator“ krenuli su sa pripremama zajedničkim treninzima kako bi ostvarili što bolji rezultat. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i otežano okupljanje klubovi će na ovaj način pokušati što spremniji dočekati nove izazove.

„Reprezentativci Bosne i Hercegovine su u matičnim klubovima završili temeljni dio svojih priprema, a ovakva zajednička okupljanja koristimo za dodatnu razmjenu iskustava i motivaciju za postizanjem vrhunskih rezultata. Imamo jako dobar i juniorski i seniorski tim reprezentativaca koji je već od 03. do 05. septembra ove godine učestvovao na Balkanskom prvenstvu u Skoplju gdje su ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 24 medalje.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U subotu 25. septembra imaju novi test - učešće na međunarodnom takmičenju „Balkan Open“ u Tešnju, koji okuplja veliki broj kvalitetnih takmičara“, kazao je trener Nermin Bašović.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Kantona Sarajevo su Namik Agović, Mirza Mujanović, Rijad Okerić, Ermin Hadžajlija, Albert Ugrinčić, Nurdžihan Velagić, Wael Mejri, Rasim Bašić, Snjin Alihodžić, Nuh Hebibović, Rijad Kasapović, Faris Aljić, Faris Svraka i Tarik Okerić, a sve njih uskoro očekuje borba za nove medalje.

„Očekuje nas zaista dinamičan period za nešto malo više od dvadeset dana kik boks reprezentacija ima svoje prve nastupe na Svjetskom prvenstvu za seniore u Italiji, a samo deset dana nakon toga očekuje nas Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori za juniore i kadete. Nadam se da ćemo kao i do sada ponosno branti boje naše zemlje i vratiti se sa što više osvojenih medalja“ istakao je trener Adnan Redžović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije