Khabiba pitali da komentira događaje u Afganistanu, pa ostali iznenađeni

4
Radiosarajevo.ba
Khabiba pitali da komentira događaje u Afganistanu, pa ostali iznenađeni
Foto: Tass / Khabib Nurmangomedov

Jedan od najvećih UFC boraca svih vremena, Khabib Nurmagomedov zamijenio je nedavno svoju borilačku karijeru onom promotorskom. Dagestanac je vlasnik Gorilla Fighting borilačke organizacije koja je sad dobila i svoje energetsko piće.

Na konferenciji za medije na kojoj je cijeli posao bio predstavljen Khabib je dobio pitanje ruskog novinara o situaciji u Afganistanu i je li šokiran onim što se tamo događa.

Prošle godine su njegove izjave mnoge naljutile, čak i zaprepastile. Svima je poznato kako je on jedan od najistaknutijih svjetskih sportaša koji je posvećen svojoj religiji, no ipak su se te izjave shvatile kao udar na zapadne vrijednosti.

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Ovaj put se Khabib vješto izvukao iz pozicije u koju je stavljen, baš kao nekad u oktogonu. Upitao je on ruskog novinara ima li on kakve veze s Afganistanom pa kad je ovaj odgovorio da nema, isto je rekao i Dagestanac.

''Želio bih da pričamo o poslu koji je sklopljen, a koji je veliki za ruski sport. Takvo nešto nemaju ni hokej ni nogomet. Ne želim razgovarati o nečemu što se događa tisućama kilometara od nas'', poručio je Khabib.

Takav je odgovor oduševio mnoge jer se ovaj put nije dao uvući u političke vode. Eventualna podrška talibanima sigurno bi negativno odjeknula ne samo u Rusiji već i u cijelom svijetu, pišu mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije