Bh. judo reprezentacija počela pripreme za SP: Očekujemo uspjeh

Radiosarajevo.ba
Bh. judo reprezentacija počela pripreme za SP: Očekujemo uspjeh
Najtrofejnija bosanskohercegovačka seniorska vrsta, članovi judo reprezentacije BiH, počeli su pripreme za najveću svjetsku smotru judista.

Tokom narednih osam dana oni će boraviti u Poreču, gdje će se za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti pripremati u okviru Olimpijskog trening kampa.

Na pripremama učestvuju Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Ibro Miladin, Harun Sadiković, Toni Miletić, Petar Zadro i Rijad Dedejić, a ovo je samo jedna od prvih u nizu programskih aktivnosti u okviru priprema bh. reprezentativaca, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Prof. dr. Branislav Crnogorac, selektor ove reprezentacije, poprilično je optimističan i vjeruje da će naši reprezentativci dostojno predstaviti judo sport u BiH na Svjetskom prvenstvu, koje se održava od 28. augusta do 3. septembra tekuće godine.

Svi ovi reprezentativci su u takmičarskoj sezoni ostvarili izvanredne rezultate u okviru World Toura, te su svi ponaosob zabilježili izvanredan skok na Svjetskoj ranking listi. 

Predvodnica ove reprezentacije sigurno će biti Larisa Cerić, koja je treća na Svjetskoj ranking listi te se od nje najviše očekuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije