Veliki uspjeh bh. atletičara: Ostvarene norme za Svjetsko i Europsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh bh. atletičara: Ostvarene norme za Svjetsko i Europsko prvenstvo
Sjajnim uspjesima bosanskohercegovačkih atletičara Hamze Alića i Dejana Mileusnića otvoreno je osmo izdanje Međunarodnog atletskog mitinga u organizaciji Atletskog kluba Zenica.

Na samom startu takmičenja na kojem će učestvovati oko 130 takmičara iz 14 zemalja, Alić i Mileusnić su uspjeli donijeti veliku radost domaćoj publici, ostvarivši norme za predstojeće Svjetsko, odnosno, Europsko prvenstvo.

Tačnije, u disciplini bacanje kugle Hamza Alić je, već u prvoj seriji, uspio ostvariti rezultat od 20.82 metara, što je sasvim dovoljno za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Londonu.

S druge strane, Dejan Mileusnić je u disciplini bacanje koplja uspio ostvariti normu za Europsko prvenstvo. On je ostvario rezultat od 80.08, čime se plasirao na naredno prvenstvo Starog kontinenta.

Ovakvi rezultati donijeli su mnogo radosti na samom startu mitinga, a publika se nada da će slično biti i u nastupima drugih poznatih bh. atletičara, kao što su Mesud Pezer i Amel Tuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije