Bosanci ponovo obarali svjetske rekorde: Razbijali limenke, kokosove orahe...

Radiosarajevo.ba
Bosanci ponovo obarali svjetske rekorde: Razbijali limenke, kokosove orahe...
TKD Bosna Visoko / Phillipe Gollner
Edin Kajević Kaja, Kerim Ahmedspahić i Muhamed Kahrimanović, koji su stekli svjetsku slavu obarajući rekorde u razbijanju različitih predmeta, proteklog vikenda ponovo su uspjeli oboriti vlastite rekorde u austrijskom gradu Saalfelden.

Tačnije, jedni od rijetkih nosilaca Guinnesovog rekorda iz Bosne i Hercegovine ponovo su uspjeli svojom snagom i brzinom dokazati da uvijek ima mjesta za napredak te su, razbijajući limenke, kokosove orahe i siporeks ponovo upisali nove rekorde.

Edin Kajević ovog puta uspio je oboriti vlastiti rekord, postavljen prije manje od tri mjeseca u Visokom, razbivši 46 doza limenki za samo 30 sekundi.

Njegov učenik iz Taekwondo kluba Kerim Ahmedspahić također je uspio oboriti Guinnesov i svjetski rekord koji je postavio u Visokom te je za 25 sekundi glavom uz salto unaprijed uspio razbiti 90 siporeks ploča.

Njihov mentor Muhamed Kahrimanović također je uspio stići do rekorda u svojoj disciplini, te je za 15 sekundi uspio razbiti nevjerovatnih 41 kokosov orah.

"Austrijanci su oduševljeni i iznenađeni cjelokupnim show programom, ali i uspjehom u obaranju rekorda. Bosna i Hercegovina je predstavljena u najboljem svjetlu. Sada slijedi zasluženi odmor", stoji u saopćenju Edina Kajevića nakon novih uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije