Ivana Habazin postala svjetska prvakinja pa poručila: Dugujem 80.000 eura

1
Radiosarajevo.ba
Ivana Habazin postala svjetska prvakinja pa poručila: Dugujem 80.000 eura
Foto: Screenshot/Instagram / Ivana Habazin

Najbolja hrvatska bokserka Ivana Habazin (34, 23-5) pobijedila je Kingu Magyar (28, 14-5) za svjetsku titulu po WBC-u te privremenu svjetsku titulu po WBA verziji u velter kategoriji (do 66.7 kg). Suci su meč bodovali 99-92, 97-93, 98-92 u korist hrvatske bokserke.

"Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Izvinjavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati.

Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura (156.000 KM), ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule, u zadnje dvije godine probali su sve napraviti da ne dođe do ovoga, ali Bog je moja snaga i to me pokretalo. Kad sam se opustila u meču, to je bilo bolje. Kad sam se budila s mišlju "ajme, moram vratit pare", baš je teško, ali zato je sad i slađe - rekla je nakon pobjede pa zaključila:

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

"Ovaj WBC pojas, kao da ga cijelo stoljeće pokušavam osvojiti! Fali mi još WBO, ima ga Eddie Hearn, nadam se da će se sad otvoriti i finansijski, da odradim i pripreme. Sad su mi cilj IBF i WBO. Sad ću se dobro najesti i odmoriti. Kroz desetak dana znat ćete iduću protivnicu".

Trebala je boksovati protiv američke bokserke Jessice McCaskill (39, 12-3-1), prvakinje u velter kategoriji po WBC, WBA, IBO i The Ring verzijama, ali odbila je to Amerikanka te prihvatila meč protiv Lauren Price (29, 6-0). Riječ je o britanskoj bokserki koja će napasti WBA, IBO i The Ring pojaseve, dok je McCaskill morala napustiti WBC-ov pojas koji je osvojila hrvatska boksačica, prenosi 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije