Ponos BiH: Bokserka Ajna Halilović osvojila zlatnu medalju na turniru "Trofej Podgorice"

0
Radiosarajevo.ba
Ponos BiH: Bokserka Ajna Halilović osvojila zlatnu medalju na turniru "Trofej Podgorice"
Foto: Privatni album / Ajna Halilović osvojila zlatnu medalju na međunarodnom turniru u Podgorici

Ajna Halilović, bokserka KBS Panter Sarajevo, u kadetskoj konkurenciji osvojila je zlato na međunarodnom bokserskom turniru u Podgorici "Trofej Podgorice" i proglašena je najboljom bokserkom prvenstva.

Na ovom prvenstvu učestvovali su najbolji bokseri i bokserke iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Grčke i Bosne i Hercegovine.

Za Ajnu je ovo bio dobar test pred Europsko prvenstvo koje se održava u Mariboru od 15. do 26. augusta 2023. godine, na kojem će boksati u kategoriji - 48 kg.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Na ovom turniru Ajna je u polufinalu savladala grčku reprezentativku Petrietsi Panagioitu, a u finalu Adilu Mušovic reprezentativku Crne gore.

"Prema mome mišljenju siguran sam da je Ajna ozbiljna kandidatkinja za osvajanje medalje na europskom prvenstvu, u olimpijskom boksu, u sportu gdje je vrlo teško napraviti rezultat, no sa Ajnom, siguran sam da imamo velike šanse. Ona je višestruka prvakinja BiH i prvakinja je više međunarodnih i domaćih turnira.

Ajna Halilović osvojila zlatnu medalju na međunarodnom turniru u Podgorici
Foto: Privatni album: Ajna Halilović osvojila zlatnu medalju na međunarodnom turniru u Podgorici

Jednostavno kao trener znam koliko mi bokser vrijedi i šta sve s njim mogu napraviti tako da za europsko prvenstvo unaprijed garantujem vrhunski rezultat", rekao je trener Redžep Halilović.

Ajna nije poznata u javnosti, ali jeste u bokserskom okruženju, iako je vrlo mlada i ulazna godina za ovaj uzrast, dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije