Tarik Kunovac osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskom boksu

0
Radiosarajevo.ba
Tarik Kunovac osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskom boksu
FOto: BK Sarajevo / Tarik Kunovac osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Tarik Kunovac (BK Sarajevo) je u osmini-finala savladao Slovenskog reprezentativca (srebro na medjunarodnom turniru "Dracula Open"), a pobjedom protiv hrvatskog reprezentativca u četvrtfinalu, koji je u prethodnom meču savladao Litvanca prekidom u drugoj rundi, je osigurao bronzanu medalju.

Tarik je u polufinalu boksao meč sa dosta visočijim i iskusnijim protivnikom iz Albanije, koji je u prethodna dva meča savladao reprezentativca Armenije i Njemačke. Pokušavao je nametnuti blisku borbu visokom protivniku, ali isti je to vješto izbjegavao te poentirao sa distance.

Tarik se čitav meč hrabro borio, ali ovaj put nedovoljno za prolazak u finale. Njegov brat blizanac Emir Kunovac (BK Sarajevo) koji je bio iscrpljen od skidanja kilaže, je u osmini-finala savladao snažnog Poljaka sa kojim je odradio izuzetno borben meč gdje je pokazao veliku hrabrost i borbenost te oduševio publiku.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

U četvrtfinalu je Emir nažalost poražen od strane Čeha u jako izjednačenoj borbi, te je za dlaku ostao bez medalje. Naša dva takmičara su na ovom prvenstvu pokazala kako se odlučnost i naporan rad isplati, uzimajući u obzir da su jedini iz naše reprezentacije koji su prošli u četvrtfinale. Uspjeli smo osvojiti bronzanu medalju čime smo postigli veliki uspjeh, uzimajući u obzir da je većina država učestvovala sa mnogo većim brojem takmičara ali nisu uspjeli osvojiti medalju. Od 32 države učesnice i 378 takmičara, 19 država je uspjelo izboriti medalju.

Iz zemalja EX-YU samo su Bosna i Hercegovina i Hrvatska uspjeli osvojiti medalje. Momci su obećali svom bratu Nijazu koji svakodnevno trenira snjima i koji je slavio svoj 18. rodjendan u njihovom uglu na Evropskom prvenstvu da će mu poklonuti bar jednu medalju za rođendan i održali su riječ.

Tarik Kunovac osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu
FOto: BK Sarajevo: Tarik Kunovac osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Čestitamo selektoru Fetahoviću, te našim momcima koji su pokazali izuzetnu hrabrost i vještinu boreći se ravnopravno sa svim učesnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije