Bokser Iron Puki brani europsku titulu: Pobjedom dolazi na korak od borbe za svjetskog prvaka?

0
Radiosarajevo.ba
Bokser Iron Puki brani europsku titulu: Pobjedom dolazi na korak od borbe za svjetskog prvaka?
Foto: PR tim Iron Puki / Edin Puhalo (Iron Puki)

Najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, brani europski naslov WBA organizacije protiv Sirila Makaidija iz Francuske. 

U organizaciji boks promotera Danijela Todorovića, u njemačkom Baden-Württembergu, desit će se bokserski spektakl. Na ovom događaju planirano je održavanje sedam ili osam borbi, a jedna od glavnih borbi večeri će biti meč našeg najboljeg profesionalnog boksera Edina Puhala, poznatog i kao Iron Puki.

Izazivač našem šampionu će biti respektabilni, višestruki prvak Francuske, Siril Makiadi. Makiadi je najrangiraniji protivnik sa kojim se naš bokser do sada susreo. Njegov skor je impresivan, s 14 pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča. Trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda i dva neriješena meča.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Naš Iron Puki je aktuelni WBA prvak Evrope sa sjajnim skorom od 22 pobjede, jedan poraz i 21 nokaut. Trenutno je sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA.

Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaschenka iz Ukrajine, tehničkim nokautom u 2. rundi.

Svaka čast: Iron Puki na 10. mjestu najboljih boksera svijeta u elitnoj WBA asocijaciji!

Svaka čast: Iron Puki na 10. mjestu najboljih boksera svijeta u elitnoj WBA asocijaciji!

Iron Puki je u završnoj fazi zahtjevnih i vrlo teških priprema, koje su trajale protekla 3 mjeseca, a on smatra da je spreman i gladan borbe. Ovo mu je najrangiraniji i ujedno jedan od najboljih protivnika s kojim se dosad suočio.

"Makiadi je visok i jako opasan borac, ali ja sam kvalitetno trenirao i pripremio se bez povreda. Zajedno sa svojim timom uvjeren sam da imamo odgovarajuću taktiku za suparnika", istakao je Iron Puki.

Ulog je velik, ali istovremeno je i velika motivacija, jer bi pobjeda lansirala Pukija u sam vrh WBA liste izazivača za svjetskog prvaka, kao i na globalnoj BoxRec stranici, gdje su obojica vrlo blizu na listi. Iron Puki se zahvaljuje svim svojim prijateljima i sponzorima na podršci, a obećava da će dati sve od sebe kako bi pojas ostao u našoj Bosni i Hercegovini.

Najava borbe za europskog prvaka
Foto: PR tim Iron Puki: Najava borbe za europskog prvaka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije