Hrvatska bokserka izgubila od Srbijanke pa joj odbila pružiti ruku

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska bokserka izgubila od Srbijanke pa joj odbila pružiti ruku
Foto: Instagram/Screenshot / Sara Beram odbila pružiti ruku Nataliji Šardini

Srbijanska borkinja Natalija Šardina je pobjedom uspjela izboriti nastup na Olimpijskim igrama, a nakon meča Sara Beram je nije htjela pružiti ruku suparnici.

Hrvatska boksačica Sara Beram nije se uspjela plasirati u polufinale Europskih igara u Krakowu u kategoriji do 60 kilograma, u četvrtfinalu je uspješnija od nje jednoglasnom odlukom sudaca bila predstavnica Srbije Natalija Šadrina.

Beram je bolje započela meč u kojem je četiri od pet bodovnih sudaca dalo je prednost hrvatskoj predstavnici u prvoj rundi.

Zukan Helez: Ministarstvo odbrane promoviše slobodu i dijalog kao temeljni princip vizije medija

Zukan Helez: Ministarstvo odbrane promoviše slobodu i dijalog kao temeljni princip vizije medija

Međutim, u drugoj je rundi Beram dobila dvije opomene što je uz aktivniju borbu Šadrine donijelo veliki preokret. Iako je i u trećoj rundi Beram bila za nijansu bolja, u konačnici je svih pet sudaca dalo prednost Šadrinoj i to prvenstveno zbog dvije opomene iz druge runde.

Srbijanska borkinja je tako uspjela izboriti nastup na Olimpijskim igrama, a nakon meča Sara Beram je odbila čestitati suparnici. Najprije je odmahnula rukom i nije željela pružiti ruku pobjednici, a zatim je to napravila još jednom nakon čega je izašla iz ringa.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CuCL258rtfR/[/instagram]

Beram je očito smatrala da je protivnica boksala prljavo, prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije