Emotivan oproštaj Hokejkaškog saveza i posljednji ispraćaj preminulom bh. sportisti Amonu Rakiću

0
Radiosarajevo.ba
Emotivan oproštaj Hokejkaškog saveza i posljednji ispraćaj preminulom bh. sportisti Amonu Rakiću
Foto: Photojoiner / Amon Rakić

Amon Rakić, hokejkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći u nedjelju, 23. aprila, bit će ispraćen po zadnji put danas, 26. aprila, na mezarju Nišani - Jarčedoli, u 17 sati.

Iz Hokejkaškog saveza BiH ranije su saopćili da je na hitnoj sjednici UO HS BiH jednoglasno je usvojena odluka o preimenovanju Kupa BiH za juniore u naziv "Kup BiH – Amon Rakić". 

Oni su se još jednom, a možda i posljednji put, na emotivan način oprostili od igrača. U dvorani su ostavili Amonov dres na golu dok iza, na velikom ekranu, možemo vidjeti njegovu fotografiju. 

Tragedija u Sarajevu: U koritu Miljacke pronađeno tijelo žene

Tragedija u Sarajevu: U koritu Miljacke pronađeno tijelo žene

Podsjetimo, dženaza preminulom Amonu Rakiću bit će klanjana danas, a iz firme 'Sarajevo Taksi' obavijestili su sve korisnike da će iz poštovanja prema Bećiru i Amonu, taksisti iz Sarajevo Taxija besplatno prevesti sve građane na posljednji ispraćaj.

Od Amona Rakića su se proteklim danima oprostili mnogobrojni prijatelji, a nadarni sporista BiH poginuo je u nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila i motocikl.

Rakić je bio standardan član hokejaške reprezentacije BiH i učestvovao u brojnim međunarodnim mečevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije