MUP KS o tragediji kod Hadžića: Mladi motociklista preminuo na mjestu nesreće

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS o tragediji kod Hadžića: Mladi motociklista preminuo na mjestu nesreće
Foto: Facebook / In memoriam: Amon Rakić

Amon Rakić (24), koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u 16.20 sati u mjestu Osenik u sarajevskoj općini Hadžići, uslijed teških povreda preminuo je na mjestu događaja.

Ova informacija, navodeći incijale smrtno stradalog, potvrđena je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

"Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

U saopćenju se precizira da je došlo do sudara motocikla Aprilia, kojim je upravljao nastradali Rakić, Mercedesa, za čijim upravljačem je bio Dž. O. (50), nastanjen u Sarajevu te Forda, kojim je upravljao E. Dž. (65), također nastanjen u Sarajevu.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Podsjetimo, Amon Rakić bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu.

"Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosektiru Bare, gdje će po nalogu tužica biti obavljena obdukcija. Policajci, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju ove nesreće", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije