Poznato vrijeme dženaze i ukopa talentiranog bh. sportiste Amona Rakića

0
Radiosarajevo.ba
Poznato vrijeme dženaze i ukopa talentiranog bh. sportiste Amona Rakića
Foto: Facebook / In memoriam / Amon Rakić

Amon Rakić (24), reprezentativac Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu, koji je poginuo kod Hadžića u saobraćajnoj nesreći u nedjelju, 23. aprila, bit će ukopan u srijedu, 26. aprila na mezarju Nišani - Jarčedoli, u 17 sati.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, stravična nesreća sa smrtnim posljedicama dogodila se u nedjelju, 23. aprila, u 16.20 sati. 

U udesu je učestvovao Amon Rakić koji je upravljao motociklom, kao i još dva automobila.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Rakić je godinama bio sastavni dio hokejaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Učestvovao je na raznim međunarodnim takmičenjima. Riječ je o uzornom sportisti. Mnogi stručnjaci su mu predviđali sjajnu karijeru u hokeju na ledu.

Mnogobrojni prijatelji i članovi porodice oprostili su se od reprezentativca emotivnim porukama.

"Svilo moja, rano si nas napustio. Milo moje, uvijek ću te čuvati u srcu, uvijek tvoje zadnje riječi koje si svojoj kumi rekao. Molim dragog Allaha da ti otvori sva vrata jer ti to zaslužuješ ružo moja. Voli te tvoja kuma", jedan je od emotivnih komentara na društvenim mrežama.

In memoriam / Amon Rakić
Foto: Facebook: In memoriam / Amon Rakić

"Drago dijete, da ti Allah dž.š. podari lijepi Džennet a tvojoj porodici snage i sabura. Neobično drago i posebno dijete", još jedan je od komentara.

 "Da ti Allah dragi podari lijepi Džennet i sve dženetske ljepote. Čaršija će biti pusta bez tebe, porodici veliki sabur" poručili su.

"Dragi naš Amone, na kraju dana smo zahvalni što smo imali priliku poznavati te, dijeliti svlačionicu i klupu s tobom, oblačiti isti dres i ponosno stajati iza iste boje i himne.

Zauvijek ćemo te se sjećati i prepričavati sve one dobre trenutke, a bilo ih je. Neka je vječni rahmet tvojoj duši. Tvoji hokejaši i hokejašice", piše u oproštaju Hokejaškog saveza BiH.

Pamtit ćemo ga kao velikog hokejaškog talenta, dobrog i kulturnog dječaka.

Porodica je saopćila da će se isti dan održati i tevhid u Carevoj džamiji u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije