Hoće li se smrt oca Khabiba Nurmagomedova odraziti na njegovu karijeru?

Radiosarajevo.ba
Hoće li se smrt oca Khabiba Nurmagomedova odraziti na njegovu karijeru?
Foto: EPA / Khabib Nurmagomedov

Šta će biti s Khabibom Nurmagomedovom i kako će se smrt njegovog oca odraziti na aktualnog UFC-ovog prvaka? Na to smo pitanje često mogli naletjeti ovih dana...

Abdulmanap Nurmagomedov bio je otac, trener i heroj jednog od najboljih boraca u historiji MMA sporta, ali njegova smrt nije pogodila samo Khabiba. Tragične vijesti iz Rusije rasplakale su velik dio borilačkog svijeta, pogotovo onog na kojem je slavni trener ostavio svoj vječni potpis.

No jasno je, nikome u ovim trenucima nije teže od Khabiba, a na pitanje iz uvoda pokušao je razgovarajući s Arielom Helwanijem odgovoriti bivši UFC-ov prvak te veliki prijatelj porodice Nurmagomedov - Daniel Cormier.

Cormier se ovom prilikom prisjetio svog prvog susreta s Abdulmanapom te je pokušao kroz nekoliko primjera pokazati koliko je on značio Khabibu, ali i kakav je utjecaj imao na MMA kao sport, prenosi Fight Site.

Na pitanje o budućnosti neporaženog prvaka, Daniel je odgovorio i tako što se prisjetio jednog razgovora kojeg je s njim vodio dva dana prije Abdulmanapove smrti.

"Još sam u srijedu o svemu tome pričao s prvakom - mojim prvakom, našim prvakom, AKA prvakom. Bilo mu se teško nositi sa svime. Zbog treninga se osjećao nešto bolje, ali znam da bi mu se bilo jako teško boriti pod tim okolnostima. A sada... Ne znam šta će se dogoditi. Zaista ne znam. On je bio velik dio njega i ne znam šta će sve moći napraviti bez svog oca", rekao je Cormier.

Ovaj tragičan događaj mogao bi vrlo lako utjecati i na UFC-ove planove oko Khabibovog meča s Justinom Gaethjeom. U kojoj mjeri, to još uvijek nije poznato, ali spomenut ćemo da se već duže vrijeme kao potencijalni termin za ovaj susret spominje neki datum u septembru.

Podsjetimo, Abdulmanap je preminuo 3. jula nakon višemjesečne borbe s nekoliko zdravstvenih problema. Većina svjetskih medija prenijela je vijest po kojoj je poznati trener umro od posljedica koje je izazvao koronavirus, a da je situacija bila puno kompliciranija otkrio je njegov prijatelj Ramazan Rabadanov dodavši da je Abdulmanap doživio srčani i moždani udar.

"Srce mu je išlo prema oporavku, ali mozak nije. Od tada se uopće nije probudio iz kome. Situacija je bila preteška i bilo je prekasno. Ljekari su napravili sve što je bilo u njihovoj mogućnosti. Kontaktiran je i predsjednik, koji je napravio sve što je mogao, ali jednostavno je situacija bila takva da mu nije bilo spasa", otkrio je prije nekoliko dana Rabadanov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije