Fjodor ušao u ring nošen pjesmom uz koju su četnici ubijali i palili po BiH

Radiosarajevo.ba
Fjodor ušao u ring nošen pjesmom uz koju su četnici ubijali i palili po BiH
PrtScr / Fjodor Jemjeljanenko

Fjodor Jemjeljanenko vratio se nakon pune četiri godine u Saitama Super Arenu i pred japanskim navijačima u prvoj rundi nokautirao Quintona Jacksona nakon tačno dvije minute i 44 sekunde.

Presudna je bila jedna brza i precizna Fjodorova desnica koja je srušila Jacksona, a sjajni je Rus koji trenutak iza borbe objavio da je to kraj jedne zaista impresivne borilačke karijere. Međutim, bilo je nemoguće ne primijetiti i kako je ušao u ring.

Kao naslovnu pjesmu izabrao je Himnu kosovskih junaka, odnosno stihove: Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti... piše 24sata.

Himna kosovskih junaka je srpska domoljubna pjesma koja govori o bitci na Kosovu 1389. godine, međutim ono što je i Hrvatima čini izuzetno mrskom jest podatak da je bila svojevrsna himna Crvenih beretki, posebne postrojbe takozvane Službe državne bezbednosti.

Crvene beretke su iza sebe ostavile stravične krvave tragove diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a jedan od zapovjednika je bio i ratni zločinac Dragan Vasiljković. Vasiljković izdržava jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina i 6 mjeseci u Lepoglavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije