Poznato kada Adnan Ćatić izlazi na slobodu: Naš bokser ima jedan veliki plan

A. S.
Poznato kada Adnan Ćatić izlazi na slobodu: Naš bokser ima jedan veliki plan
Foto: EPA-EFE / Adnan sa suprugom Jasminom: Porodica na prvom mjestu

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, može odahnuti. Loši dani su iza ovog slavnog boksera, nakon što je sinoć iz Koln stigla vijest da će njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla biti pušten da se brani sa slobode.

"Očekuje se da će Ćatićeva porodica kauciju od 600.000 KM (300.000 eura) platiti sigurno do Božića. Iskreno, porodica je učinila veliki napor da Sud u Kolnu prihvati uvjete za puštanje na slobodu. Ćatić je zadovoljan odlukom suda", kazao je za Radiosarajevo.ba izbor blizak porodici našeg boksera. 

Adnan Ćatić izlazi na slobodu!

Njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla Adnan Ćatić (Felix Sturm) bit će pušten da se brani sa slobode, piše njemački list Bild. Pri tome će morati platiti kauciju od 300.000 eura (blizu 600.000 maraka). Za portal Life.ba ovu informaciju je potvrila njegova porodica. Kauciju bi trebao platiti do Božića.

On nam je potvrdio da Ćatić sigurno neće napustiti Njemačku, nakon što plati kauciju. 

"Jedno je sigurno - vratit će se u ring. Ćatić je u pritvoru vrijedno trenirao i jedva čeka da ponovo bude u ringu. S obzirom na to da neće moći napustiti Njemačku do kraja 2019. godine, trebat će mu najmanje tri, četiri mjeseca da do tog meča dođe. Adnan ima veliki plan, boravak u pritvoru ga  nije pokolebao i spreman je da ide dalje. On je rođeni sportista", dodao je isti izvor za naš portal.

Podsjetimo, Ćatić je uhapšen je u aprilu 2019. godine. Optužen je za utaju skoro 12 miliona maraka (5,8 miliona eura), ali taj iznos sigurno neće platiti nakon što se završi suđenje. 

"Pet puta je bio prvak svijeta, a zašto to ne bi bio i šesti put. Podrška navijača iz Bosne i Hercegovine, koju je imao svih ovih proteklih šest mjeseci, velika su mu motivacija. A porodica mu je uvijek bila na prvom mjestu", podvukao je za Radiosarajevo.ba izbor blizak porodici našeg boksera kojeg jedva čekaju da vide i u njegovom Mostaru i Blagaju. 

Arthur Abraham naredni protivnik?

Ćatićev menadžer Roland Bebak za njemačke medije je potvrdio da se Adnan vraća borbama.

"Nastavit će profesionalnu karijeru. Baza će mu biti u Njemačkoj i imamo konkretne planove. Želimo borbu protiv Arthura Abrahama. U prošlosti je govorio kako bi volio odraditi tu borbu", kazao je Bebek. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije