Kako je uhapšen Adnan Ćatić: Pozvali ga da iz BiH dođe na svečanost s braćom Kličkom

J. M.
Kako je uhapšen Adnan Ćatić: Pozvali ga da iz BiH dođe na svečanost s braćom Kličkom

Za Adnana Ćatića, alias Felixa Sturma, bilo je rezervirano mjesto u prvom redu na ceremoniji njemačke bokserske industrije. Ali, bivši svjetski šampion proveo je noć u zatvoru.

"Stvarno mi je žao Felixa. U posljednjih nekoliko godina, dominirali su negativni naslovi o njemu", rekao je Thomas Pütz, predsjednik Udruženja njemačkih profesionalnih boksera za Bild.

Podsjetimo, Ćatić je uhapšen u petak prema navodima policije u Kolnu. Nalog za hapšenje izdao je Ured državnog tužioca u Kolnu, Odjel za privredni kriminal.  

Prema izveštaju "Bild am Sonntaga", hapšenje se desilo tokom Ćatićeve posjete sajmu fitnesa Fibo, a uoči gala priredbe u Munchenu povodom 70. rođendana njemačke bokserske federacije BDB gdje je bivši svjetski prvak trebao biti jedan od istaknutih gostiju. 

Dan ranije, Pütz je kao predsjednik BDB-a poštom kontaktirao Ćatića i pozvao ga. Trebalo je da sjedi pored braće Kličko, Dariusa Michalczewskog, Axela Schulza, Arthura Abrahama… Ćatić je u posljednje vrijeme živio u BiH, zemlji svojih roditelja.

Lider udruženja profesionalnih boksera naglasio je da se pretpostavka nevinosti primjenjuje sve dok se ne dokaže krivica. 

"Ako su navodi optužnice tačni, morat će se suočiti sa zakonom,", rekao je predsjednik BDB-a.

Na skupu BDB-a je bilo govora i o mogućem povratku Ćatića u ring u meču s Arthurom Abrahamom. Sada svi imaju rezervu prema mogućem duelu…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije