"Tri sam mjeseca partijao": Andy Ruiz otkrio razloge poraza od Joshue

Radiosarajevo.ba
"Tri sam mjeseca partijao": Andy Ruiz otkrio razloge poraza od Joshue
FOTO: Facebook / Andy Ruiz

Anthony Joshua pobijedio je jednoglasnom sudijskom odlukom Andyja Ruiza u revanš meču koji je održan u Saudijskoj Arabiji i tako vratio izgubljene pojaseve za bokserskog šampiona u teškoj kategoriji.

Priznao je Andy Ruiz kako je bio poprilično neozbiljan u pripremama za meč s Anthonyjem Joshuom.

Britanac opet prvak svijeta: Joshua se osvetio Ruizu i vratio šampionske pojaseve

Revanš između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza održan je kasno sinoć kao glavna borba bokserskog spektakla Clash of the Dunes u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, a bokser iz Velike Britanije uspio se revanširati i vratiti titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBO, WBA i IBF federaciji.

Poraz je bio neizbježan, u stvari, još je bucko dobro i prošao u ovoj borbi...

"Tri mjeseca partijanja su me koštala. Imao sam previše kilograma, nisam bio dovoljno pokretljiv. Treba učiti iz grešaka i dobro je da sam to naučio sad dok sam mlad. Ovo je samo početak, stiže još mojih borbi. Da sam bio lakši, onda bih bio puno opuštenji", priznao je Ruiz nakon poraza i nastavio:

"Malo sam razočaran. Trebao sam poslušati svog trenera i svog oca i žešće trenirati. Nema opravdanja, ali rekao bih da sam odradio dobar meč s obzirom na to da sam bio izvan forme. Ali noćni izlasci i sve te stvari su me koštale. Primio sam dobro sve njegove udarce, pogodio ga par puta...", istakao je Ruiz koji je na vaganju uoči meča imao čak 128,6 kilograma, što je sedam kilograma više nego u prvoj borbi u kojoj je krajem maja u New Yorku iznenađujuće pobijedio Anthonyja Joshuu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije