Joshua nakon što je ponovo postao prvak svijeta: Prije svega, hvala Bogu i Bismillah

Radiosarajevo.ba
Joshua nakon što je ponovo postao prvak svijeta: Prije svega, hvala Bogu i Bismillah
Foto: DAZN USA / Anthony Joshua

Anthony Joshua pobijedio je jednoglasnom sudijskom odlukom Andyja Ruiza u revanšu u Saudijskoj Arabiji i tako vratio izgubljene pojaseve u teškoj kategoriji.

Nije viđen spektakularan boks, a Joshua je oprezno boksovao tokom cijelog meča i na kraju došao do trijumfa koji ga je vratio na tron.

Britanac opet prvak svijeta: Joshua se osvetio Ruizu i vratio šampionske pojaseve

Revanš između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza održan je kasno sinoć kao glavna borba bokserskog spektakla Clash of the Dunes u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, a bokser iz Velike Britanije uspio se revanširati i vratiti titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBO, WBA i IBF federaciji.

“Prije svega, hvala Bogu i Bismillah”, rekao je Joshua nakon meča ispunjen emocijama, a zatim je dodao:

“Čovjek poput mene ne traži izgovore. Nokautirao me je prošli put. Želio sam pokazati slatku stranu ovog sporta. Bitno je udarati, a ne biti udaren. Znate kako kažu – ostani gladan, ponizan… Ja sam gladan i ponizan u porazu, a ostat ću takav i u pobjedi”, kazao je Britanac nakon meča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije