Novinar plasirao bombastičnu informaciju o Joshui: Da li je zbog ovog izgubio?

Radiosarajevo.ba
Novinar plasirao bombastičnu informaciju o Joshui: Da li je zbog ovog izgubio?

Šta se dogodilo protekle nedjelje u Madison Sqauer Gardenu, što je kumovalo porazu sad već bivšem prvaku Antohyju Joshui?

Kako bilo, svijet ima novog teškaškog prvaka, 29-godišnjeg Andyja Ruiza Jr., Meksikanca iz Kalifornije koji je postao prava senzacija jer je kreirao jedno od najvećih iznenađenja u historiji boksa, uz onu pobjedu Bustera Douglasa nad Mikeom Tysonom.

Sad se pojavila nova teorija poraza Joshue koja glasi da je Joshuina promotor Eddie Hearn natjerao svog pulena da nastupi protiv Ruiza, unatoč tome što je Joshua htio odustati od meča u posljednji trenutak, javlja američki Talksport u svom tekstu:

"Anthony Joshua vs Andy Ruiz Jr: Glasine su da je AJ doživio nokaut u sparingu prije šokantnog poraza."

Uvaženi stručnjak za boks Gareth A Davies pojačao je ove tvrdnje, govoreći talkSPORTu: "Postoje priče da je, potencijalno i vjerovatno, Anthony Joshua imao sparing i u njemu je bio povrijeđen prije same borbe".

U prilog toj teoriji ide i video, a u kojem Joshuin otac napada Hearna u pozadini, dok Ruiz daje pobjednički govor. Jasno je kako AJ pokušava smiriti oca Roberta koji je vidljivo uzrujan i Hearnu nešto objašnjava povišenim tonom…

"Imao je problem s okom s kojim je došao na borbu, imao je tragove na nosu, rez na nosu, i oteklina na jednom dijelu njegova lica. A tu su i neke – a to su samo glasine – da je možda bio nokautiran u sparingu. Neki su vidjeli znakove zabrinutosti u Joshuinom uglu. Možda je i dalje patio od posljedica toga”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije