Oproštaj od najvećeg / Dženaza Muhammadu Aliju klanjat će se u petak

06. 06. 2016. u 19:04:00 Anadolija

Shares: 0

Posljednjem ispraćaju bokserske legende Muhammada Alija, u petak, 10. juna, u gradu Louisvilleu u SAD-u, prisustvovat će na hiljade osoba.

Bob Gunnell, glasnogovornik porodice Muhammada Alija, je kazao da se na dženazi očekuje oko 18 hiljada osoba.

Među prisutnima će biti brojni predsjednici država, uključujući jordanskog kralja Abdullaha i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona.

Dženazi će prisustvovati i veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta filma i muzike.

Još uvijek nije poznato da li će dženazi prisutvovati i američki predsjednik Barack Obama.

Kako je saopćila Alijeva porodica, on će biti sahranjen u skladu s islamskom tradicijom, što znači da će mu biti klanjana dženaza koju će predvoditi lokalni imam.

Prije dženaze, bulevarom koji nosi Alijevo ime proći će povorka s njegovim tijelom, a na komemoraciji oproštajni govor će održati Bill Clinton. Osim njega, obratit će se i komičar Billy Cristal i sportski novinar Bryant Gumbel.

Dženazu će predvoditi lokalni imam Zaid Shakir.

Ceremonija će biti prenošena uživo preko videolinkova.

 

Dženaza boksersoj legendi Muhammadu Aliju odžat će se u petak, 10. juna, u njegovom rodnom gradu Louivilleu, u američkoj saveznoj državi Kentucky.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA