! / Posljednji dan za prijave na BH Telecom Unusual maraton: birajte 10, 3x14 ili 42K

06. 01. 2022. u 10:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sada već tradicionalni “BH TELECOM Unusual Marathon Sarajevo” održat će se po četvrti put, pod sloganom Trčimo za čist zrak – My Mission No Emission.

Ovaj maraton je specifičan po tome što se za razliku od ostalih maratona održava u zimskom periodu, po izuzetno teškim uslovima, no upravo je u tome njegova čar.

Učesnici utrke će trčati u specifičnim uslovima sarajevske zime, po snijegu, ledu, uz smog, maglu i temperaturu oko -7°, kako bi dali svoj doprinos za borbu za čistiji zrak u Sarajevu i BiH.

Prethodnih godina Unusual Marathon se pokazao kao pun pogodak, okupivši veliki broj trkačica i trkača širom BiH, ali i regije. 

"Danas, 6. januara u 23:59, posljednji je termin za prijave na Unusual Marathonu, a takmičari mogu birati hoće li trčati 10, štafetu 3 puta 14 ili 42 kilometra. 

Za sada imamo prijavljene trkače iz 15 država. Pored BiH tu su učesnici iz Albanije, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Grčke, Mađarske, Italije, Rumunije, Srbije, Crne Gore, Švedske, Češke Republike, SAD i Sjeverne Makedonije", najavio je Darko Lončar, predstavnik organizatora utrke, udruženja "Dečki u plavom". 

Utrka se organizira uz podršku Turističke zajednice KS, kao dio "SARAJEVO WINTER FESTA.  Također, važnost borbe za čist zrak prepoznao je Fond za zaštitu okoliša FBiH, koji je podržao ovu manifestaciju.

Ističemo da zbog ove utrke neće biti obustavljen saobraćaj u Sarajevu.

Moto utrke je TRČIMO ZA ČIST ZRAK - MY MISSION NO EMISSION.

Treba još napomenuti kako su ovogodišnje medalje izrađene sa textom na Brajevom pismu kao jedan od koraka inkluzije slijepih i slabovidnih osoba u sport", rekli su iz udruženja "Dečki u plavom".

Prijave je moguće izvršiti putem zvanične web stranice deckiuplavom.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA