Prijavite se na 4. Unusual Marathon i trčite za čisti zrak u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Prijavite se na 4. Unusual Marathon i trčite za čisti zrak u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Treći Unusual marathon

Nakon uspješno organizirane utrke Advent Run u Sarajevu u kojoj je učestvovalo preko 300 trkačica i trkača, udruženje "Dečki u plavom" najavljuje sljedeću trkačku atrakciju. 

Sada već tradicionalni “BH TELECOM Unusual Marathon Sarajevo” održat će se po četvrti put, pod sloganom Trčimo za čist zrak – My Mission No Emission.

Četvrti Unusual Marthon bit će istinski spektakl sporta i nezaboravna zabava za učesnike. U nedjelju 16. januara 2022. godine, trka će startati u 9:00 sati na atletskoj stazi SRC Safet Zajko, gdje će ujedno biti i cilj, a trčat će se kroz cijelo Sarajevo. 

U Sarajevu preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter

U Sarajevu preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter

Prethodna izdanja ove utrke privukla su u glavni grad Bosne i Hercegovine brojne pobornike trčanja iz regije, a tako će biti i ovaj put. U tome ih neće pokolebati oštra januarska zima u Sarajevu. 

"Druga polovina januara pravo je vrijeme da se započne sezona utrka u Sarajevu. Izaberite šta vam više odgovara da istrčite po ekstremnim uvjetima koji tada vladaju u gradu, a to su snijeg, led, smog, magla i prosječna temperatura od oko -7 stupnjeva. Ove godine prijaviti se možete na puni marathon, štafetni marathon ili Foggy Fun Run 10K? Svi zainteresovani se mogu do 6. januara 2022. godine prijaviti putem zvanične stranice  www.deckiuplavom.ba", najavio je Darko Lončar, direktor utrke. 

Utrka ima start i cilj na atletskoj stazi u SRC Safet Zajko, vodi od Nedžarića, kroz Vilsonovo šetalište, Skenderiju, Bašćaršiju sve do Kozije ćuprije, gdje je okret, i nastavlja preko Stupa, Ilidže, Velike aleje, Vrela Bosne gdje je okret, natrag do cilja.

"Između starta i cilja proteže se maratonska trasa duga 42.195 metara koja će se kretati duž cijelog Sarajeva. Riječ je o pretrčanim metrima čistog zadovoljstva, zagađenog zraka, ludog provoda, nezaboravnog iskustva koje će tjerati mnoge na novo druženje svake godine. Ovo je samo jedan od načina da ukažemo na problem zagađenog zraka u Sarajevu i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Bitno je napomenuti da se zbog ove utrke saobraćaj u Sarajevu neće zaustavljati, tako da neće doći do narušavanja komfora građana. Budući da smo u regionu prepoznati kao najozbiljniji organizator utrka u Bosni i Hercegovini, svoj dolazak najavio je veliki broj maratonaca kao iz Bosne i Hercegovine, iz regije, te iz Mađarske, Francuske, Švedske", izjavio je Lončar.

Kako je bilo prošle godine na ovoj atraktivnoj utrci pogledajte ovdje i ovdje

Generalni sponzor utrke “Unusual Marathon Sarajevo” već četvrtu godinu zaredom je društveno odgovorna kompanija BH Telecom, a utrka se realizuje uz podršku sponzora i prijatelja Udruženja: Crveni križ FBiH, GSS Trebević, TYLOLHOT, SARA prirodna voda, Carlsberg BH, SECURITAS BH, ATLANTIC Grupa, Importanne centar. Medijski partneri manifestacije su Radio Sarajevo i Europlakat BH.

Treći Unusual marathon  - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Treći Unusual marathon

Udruženje "Dečki u plavom" će u 2022. godini organizirati još i:
23.04. TRČIM. UŽIVAM. RECIKLIRAM., Sarajevo, sportsko-ekološka utrka, 6000m
07.05. Stazama Bosne Srebrene, Srebrenica, 10000m
03.07. TCM - Sarajevski maraton, u sklopu kojeg ćemo imati utrke na 42195m, 21097m, 5000m i Kids Run
01.10. VILS Ultramarathon, Sarajevo, utrka na 6h, 12h i 24h
17.12. Advent Run, Sarajevo, 5000m

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije