Trožić i Baumgartner najbolji na drugom sarajevskom Unusual Marathonu

Radiosarajevo.ba
Trožić i Baumgartner najbolji na drugom sarajevskom Unusual Marathonu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Unusual Marathon

Devedeset i pet maratonaca i oko 80 štafetnih timova danas je tačno u 10 sati krenulo sa startne linije najneobičnije utrke u regiji  „2nd Unusual Marathon - moja priča, moja trka BH Telecom“ .

Utrka duga 42 kilometra, tačnije  42.125 metara  u najtežim zimskim uslovima, održava se već drugi put u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ali snijeg, poledica, smog i minusi nisu bili prepreka trkačima i trkačicama da s mnogo entuzijazma istrće dionicu koja je obuhvatala cijeli grad.  

Startao drugi Unusual Marathon, neobična trka po ulicama Sarajeva

Kroz cilj je prvi prošao Austrijanac Michael Baumgartner sa vremenom od 3,03,20 . Bosanac Zaim Šuman stigao je drugi s vremenom 3, 04, 20 sekundi, dok je treći bio Dragan Suvajac iz Srbije koji je maraton istrčao za 3 sata, 14 minuta i 52 sekunde.

Unusual Marathon 2020. - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Unusual Marathon 2020.

Aktuelna prvakinja BiH u maratonu i ambasadorica ove utrke  Amela Trožić slavila je kao prvoplasirana u ženskoj konukrenciji, sa izvrsnim vremenom 3, 21, 56; a iza nje je kroz cilj prošla Vedrana Gvozdenović iz Srbije  4, 12, 42, dok je Džana Avdić iz BiH  utrku završila za 4, 18, 55.

Unusual Marathon 2020. - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Unusual Marathon 2020.

Pored maratona, brojni takmičari i takmičarke okušali su se i u štafeti koja je podijeljena na tri dionice od po 14 kilometara.  Članovi štafetnih timova izvlačili su se lutrijom, a discipline su imale i šaljive nazive: "Jedna cura - dva pandura" i "Dvije ljepotice i zvijer".

Generalni sponzor utrke je BH Telecom, a pokrovitelj Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Manifestacija „2nd Unusual Marathon - moja priča, moja trka BH Telecom“ ima društveno-odgovorni karakter, s obzirom da će se novčani nagradni fond, umjesto na pobjednike, usmjeriti za nabavku trkačke opreme za perspektivne mlade bh. trkače pred kojima su međunarodni uspjesi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije