Damir Beljo iznenadio javnost odajući počast Praljku

Radiosarajevo.ba
Damir Beljo iznenadio javnost odajući počast Praljku
/ Damir Beljo (Facebook)
Najbolji bh. bokser i višestruki prvak BiH šokirao je javnost odajući počast Slobodanu Praljku koji je jučer u sudnici Haškog tribunala nakon izricanja presude počinio samoubistvo ispijanjem otrovne supstance.

Bokser koji je ponosno nosio zastavu naše zemlje i isticao Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, sada je iznenadio svojim postupkom.

Na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavio je fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

"Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko! (Mt 5,10). Generale, počivaj u miru Božijem", napisao je Beljo uz fotografiju.

beljo-praljak_instagram.jpg - undefined

Instagram Story

Podsjećamo, Slobodan Praljak, jedan od optuženih u predmetu "Herceg-Bosna", preminuo je u bolnici nakon što je u toku izricanja presude, kojom mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, popio otrov u sudnici Haškog tribunala.

Zbog ovog incidenta ranije je prekinuto izricanje presude Prliću i ostalima u Haagu, nakon što je predsjedavajući Žalbenog vijeća potvrdio da je Praljak popio napitak za kojeg se navodi da je otrov.

Praljak se, u trenutku ispijanja otrova, obratio Žalbenom vijeću, uzvikujući: "Ja odbacujem vašu presudu!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije