Conor McGregor se planira kandidovati za predsjednika Irske

0
Radiosarajevo.ba
Conor McGregor se planira kandidovati za predsjednika Irske
Foto: Twitter / Conor McGregor

Kontroverzni MMA borac Conor McGregor ponovno je šokirao javnost objavom da će se kandidovati za predsjednika.

Nakon protesta irskih desničara protiv vlasti zbog napada koji je dogodio u irskoj školi u kojoj je troje djece teško ranjeno, a od posljedica napada umrla njihova učiteljica, Conor McGregor postao je simbol irskih desničara zauzevši njihovu stranu.

McGregor je vrlo aktivan na društvenim mrežama te je velikom brzinom stekao simpatije mnogih koji su mu počeli sugerirati da se kandidira za predsjednika i preuzme vlast.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

U nedjelju je na svom X profilu objavio fotografiju uz koju je napisao kratak, ali vrlo intrigantan opis.

"Irska, ovo je vaš predsjednik", objavio je kontroverzni borac svoju fotografiju na kojoj s čašom viskija stoji u odjelu i insinuira kako će se kandidirati za predsjednika.

Pratitelji su njegovu objavu zatrpali komenatrima podrške, uvjeravajući ga da je u pravu i da će povesti Irsku u pravom smjeru za razliku od sadašnjih vlasti.

Lavina komentara podrške dala je vjetar u leđa irskom borcu koji je u ponedjeljak ponovno šokirao objavom na X-u, nekadašnjem Twitteru.

"Potencijalna konkurencija ako se kandidujem: Gerry Adams (78), Bertie Ahern (75) i Enda Kenny (74). Svaki s neraskidivim vezama s politikom svoje pojedinačne stranke. Bez obzira na to što javnost izvan njihovih stranaka osjeća. Ove stranke upravljaju njima i upravljaju narodom. Ili ja (35). Mlad, aktivan, strastven, "svježa krv" u igri. Slušam, podržavam, prilagođavam se. Ne pripadam nijednoj političkoj stranci...Ne bih bio ja na vlasti kao predsjednik, irski narode već bismo to bili mi. Vi i ja", napisao je MMA borac u svojoj posljednjoj objavi.

Da zaista ozbiljno razmišlja o kandidaturi, potvrđuje i njegova najnovija objava. Elon Musk mu je poručio da vjeruje u njega, a McGregor je potvrdio da ima velike šanse postati predsjednik.

Poručio je kako mu za kandidaturu treba nominacija najmanje 20 od 220 parlamentaraca.

"Radio bih apsolutno transparentno i u konsultaciji s narodom. Aktuelni predsjednik Michael Higgins i njegovi prethodnici ne rade ništa do toga. Prije izbora uvijek daju lažna obećanja i potom ih ignoriraju. To je odvratno. Čak i opozicionari samo pokušavaju doći na vlast, njihov cilj je moć i pohlepa, a ne dobrobit naroda. Sve bi bilo isto za narod da opozicija sad preuzme vlast. Samo bi uloge bile zamijenjene, sadašnja vlast bi njih kritikovala i željeli bi se vratiti. Ja sam za istinsku demokratiju, da narod bira i odlučuje kako će se trošiti državni novci umjesto kriminala koji se sada dešava", poručio je Conor.

Izbori za predsjednika Irske će biti održani krajem 2025. godine, te McGregor ima dovoljno vremena za dobijanje povjerenja 20 parlamentaraca kako bi mogao biti kandidat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije