Conor McGregor i njegov tim nižu poraze: 'On nije posvećen, ne vodi dobar život'

0
Radiosarajevo.ba
Conor McGregor i njegov tim nižu poraze: 'On nije posvećen, ne vodi dobar život'
Foto: Screenshot / Conor McGregor i Mando Gutierrez

Nestrpljivo smo iščekivali početak nove sezone UFC-ovog The Ultimate Fightera, a sezona je s emitiranjem započela prošlu srijedu, 30. maja.

Conor McGregor i Michael Chandler u glavnim su ulogama, odnosno njih dvojica vode dva suprotstavljena tima.

Prva epizoda ponudila je nekoliko zanimljivih interakcija između McGregora i Chandlera, ali fokus je bio na prvom ovosezonskom meču. Roosevelt Roberts kao predstavnik Chandlerovog tima ekspresno je nokautirao Natea Jennermana (Team McGregor) nakon samo deset sekundi borbe i Chandler je sezonu otvorio pobjedom.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Chandlerovi fanovi i Conorovi kritičari brzo su došli na svoje, jer dojam je da McGregor nije niti približno posvećen trenerskoj ulozi za razliku od Chandlera. Također je dojam da McGregor više ne može voditi primjerom, jer njegov život sve manje liči na život profesionalnog sportiste.

Događaji iz druge epizode koja je sinoć emitirana također ne idu u prilog McGregoru. Conor u jednom dijelu druge epizode posjećuje svoj tim, a pritom donosi obilnu količinu piva i svog ‘‘Proper 12‘‘ viskija. Ekipa se dobro zabavila u društvu McGregora, ali krajem epizode uslijedio je novi meč i Team McGregor upisao je novi poraz.

The official #TUF31 Team McGregor vs Team Chandler trailer is 🔥 [ Season premiere May 30th on ESPN & ESPN+ ]

Posted by UFC on Thursday, May 11, 2023

Cody Gibson (19-8) (Team Chandler) i Mando Gutierrez (8-2) (Team McGregor) međusobno su se obračunali u četvrtfinalu bantam kategorije, a Chandlerov tim upisao je još jednu pobjedu nokautom u prvoj rundi.

Gibson je ‘‘letećim koljenom‘‘ teško uzdrmao Gutierreza, a posao je dovršio s još nekolicinom udaraca iz gornje pozicije u parteru. Sjajan meč Gibsona koji ujedno predstavlja veterane koji su nekada nastupali pod okriljem UFC-a. Gibson je UFC napustio s omjerom 1-3, a preko TUF-a pokušat će izboriti povratak u organizaciju.

Inače, u sklopu druge epizode trebali su se boriti Timur Valiev (Team Chandler) i Trevor Wells (Team McGregor), ali Wellsu se pojavio herpes na licu i nije dobio doktorsko dopuštenje za nastup. Njihov meč je odgođen za neku od narednih epizoda.

Ako se po jutru dan poznaje, ovo neće biti dobra sezona za McGregora kao trenera. Michael Chandler i njegov tim zasad lakoćom dominiraju Conorove borce, ali još je mnoštvo mečeva pred nama, prenosi portal Fight Site

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije