Carsko odlikovanje iz Japana za Branislava Crnogorca

1
Radiosarajevo.ba
Carsko odlikovanje iz Japana za Branislava Crnogorca
Foto: Ambasada Japana u BiH / Carsko odlikovanje iz Japana za Branislava Crnogorca

U rezidenciji ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini održana je ceremonija na kojoj je Jesenje carsko odlikovanje za 2020. godinu dodijeljeno Branislavu Crnogorcu, predsjedniku Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Odlikovanje nazvano "Orden izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka" dodjeljuje se prof. dr. Crnogorcu za postignuća i trud na polju opširne popularizacije juda u BiH, kako kao natjecateljskog sporta, tako i kao aspekta japanske tradicionalne kulture među građanima i mladima u Bosni i Hercegovini.

"Kroz svoje zalaganje, prof. dr. Crnogorac radio je na uspostavljanju juda kao jedne od najpopularnijih i najuspješnijih borilačkih vještina u Bosni i Hercegovini, trenirajući mnoge mlade lidere u toj vještini, što je kao rezultat imalo širenje i produbljivanje bilateralnih veza između Japana i Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

I sam Branislav Crnocorac se na svom Facebook profilu dao osvrt na ovo priznanje.

"Večeras mi je na Ceremoniji, upriličenoj u rezidenciji Ambasade Japana, dodjeljeno carsko odlikovanje koje u ime Cara Naruhita dodjeljuje Vlada Japana, " Orden izlazećeg sunca sa zlatnim i srebrenim zrakama". Radost ovog odlikovanja dijelim sa vama dragi moji prijatelji", napisao je Crnogorac.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba se pridružuje čestitkama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije