Bravo, Zmajevi: BiH se plasirala u polufinale paraolimpijskih igara u Parizu

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, Zmajevi: BiH se plasirala u polufinale paraolimpijskih igara u Parizu
Foto: BHRT / Sjedeća odbojka BiH-Francuska

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osigurala je mjesto u polufinalu Paraolimpijskih igara u Parizu, čime su stekli šansu da se bore za olimpijsku medalju.
 
BiH je večeras u sjedećoj odbojci lako pobijedila domaćina Francusku sa 3:0 u setovima (25:12, 25:13, 25:15), čime je završila grupnu fazu takmičenja sa sve tri pobjede.

Naša selekcija odigrala je utakmicu protiv Francuza rutinski i bez većih poteškoća. Svi setovi su trajali oko 20 minuta, tokom kojih je naš tim svaki put postigao 25 poena, dok su Francuzi ostali na prosjeku od 13 poena.

BiH je završila grupu A na prvom mjestu sa tri pobjede, ispred Egipta koji je zabilježio dvije pobjede i jedan poraz. Kazahstan je imao jednu pobjedu, dok je Francuska izgubila sve tri utakmice.

Rijetki znaju za 'Bermudski trougao' u Jadranskom moru: Tamo su nestajali brodovi i avioni

Rijetki znaju za 'Bermudski trougao' u Jadranskom moru: Tamo su nestajali brodovi i avioni

Protivnik u polufinalu bit će poznat sutra, kada će se susresti najbolje dvije ekipe iz grupe B - Iran i Njemačka. Ove selekcije imaju po dvije pobjede protiv Ukrajine i Brazila, pa će pobjednik tog susreta igrati protiv Egipta, dok će poraženi igrati protiv BiH.

Polufinalni mečevi zakazani su za četvrtak s početkom u 12 sati i 14 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije