Bravo, Sireno naša: Lana Pudar postala nova državna rekorderka

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, Sireno naša: Lana Pudar postala nova državna rekorderka
Foto: Facebook / Lana Pudar

Lana Pudar nova je državna rekoderka u discipli 200m slobodno, ovaj sjajan rezulat Lana je postigla u Rijeci proteklog vikenda na neđunarodnom plivačkom mitingu.

O svemu su se oglasili iz Kluba vodenih sportova Orka:

"Lana Pudar najbolja na 14. međunarodnom plivačkom mitingu 'Victoria – Primorje' i nova državna rekordera u disciplini 200m slobodno!!

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Proteklog vikenda u Rijeci održao se 14. međunarodni plivački miting 'Victoria – Primorje', na kome je nastupilo preko 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Najbolja bosansko-hercegovačka sportašica Lana Pudar ubilježila je odličan nastup na ovom mitingu. Nastupila je u četiri discipline, 100 i 200 metara delfin i 100 i 200 metara slobodno i po ko zna koji put pokazala svoju klasu.

U disciplini 200m slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 02:02.62. U disciplini 100m delfin isplivala je najvrijedniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 836 FINA bodova.

Osam medalja za Lanu Pudar i Jovana Lekića na 21. međunarodnom plivačkom Mitingu 'ZPK 2023'

Osam medalja za Lanu Pudar i Jovana Lekića na 21. međunarodnom plivačkom Mitingu 'ZPK 2023'

U disciplini 200m delfin isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini.

Narednog vikenda Lana Pudar i Danis Harmandić će na sarajevskom olimpijskom bazenu 'Otoka' braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina.

Idemo dalje...", saopćili su iz Kluba Vodenih Sportova Orka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije