Šampion hvata formu: Amel Tuka istrčao novi dvoranski rekord BiH na 400 m

Anadolija
Šampion hvata formu: Amel Tuka istrčao novi dvoranski rekord BiH na 400 m
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka pobijedio je večeras u trci na 400 metara s vremenom od 47,14 sekundi na Međunarodnom atletskom mitingu u Beogradu, što je njegov novi rekord, ali i novi rekord Bosne i Hercegovine.

"Osjećaj je odličan. Zbog ličnog rekorda i rekorda Bosne i Hercegovine. Jako sam zadovoljan rezultatom i trkom. Fali mi još bolja konkurencija", rekao je Tuka nakon pobjede.

Tuka se u Beogradu takmičio sa Srđanom Marićem iz Crne Gore, Ivanom Markovićem i Stjepanom Bojanićem iz Srbije. Ivan Marković bio je drugi sa vremenom od 49,13 sekundi, Bojanić treći sa 49,27 sekundi, dok je Marić bio četvrti sa rezultatom od 49,74 sekunde.

Prethodno je Tuka postao dvoranski šampion Balkana na takmičenju u Istanbulu u trci od 800 metara. Prije toga je u Gentu u Belgiji srušio balkanski rekord star tri decenije istrčavši 800 metara u vremenu 1:46,33. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije