Bosanka Arijana Vojić otputovala u Pariz i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu

0
Radiosarajevo.ba
Bosanka Arijana Vojić otputovala u Pariz i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu
Foto: Facebook / Arijana Vojić

Rukometna delegatkinja, Bišćanka Arijana Vojić, otputovala je u Pariz kao službeno lice iz Bosne i Hercegovine na turnirima ovogodišnjih Ljetnih olimpijskih igara 2024.

Kako je objavljeno na Facebook stranici Grad Bihać, Arijana Vojić, nakon uspješno odrađenih delegatskih zadataka na velikim svjetskim i evropskim takmičenjima, nadzirati regularnost rukometnih utakmica na ovogodišnjoj Olimpijadi.

Podsjetimo, osim Arijane Vojić, boje Bosne i Hercegovine u Parizu branit će plivači Lana Pudar i Jovan Lekić, atletičar Mesud Pezer i džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.

Uhapšena žena u Beogradu za kojom je tragao Interpol

Uhapšena žena u Beogradu za kojom je tragao Interpol

Olimpijske igre počet će večeras u petak, 26. jula, u francuskoj prijestolnici Parizu u 19.30 sati, gdje će se 10.500 sportašica i sportaša takmičiti za željene medalje.

Zastavu Bosne i Hercegovine će na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu nositi Larisa Cerić i Mesud Pezer, dok će ta čast na zatvaranju pripasti Lani Pudar.

Prvo takmičenje što se tiče plivanja su kvalifikacije na 100 metara delfin stilom za djevojke i tu će učestvovati Lana Pudar.

Pariz 2024 | Raspored takmičenja sportista Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama

Pariz 2024 | Raspored takmičenja sportista Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama

Kvalifikacije su na programu u subotu, 27. jula, u 11 sati, a u 20.30 sati je na programu polufinale, dok je finale u nedjelju, 28. jula, u 20.40 sati.

Portal Radiosarajevo.ba će pratiti sva dešavanja u Parizu, a nastupe predstavnika Bosne i Hercegovine možete vidjeti na linku OVDJE.

Rukometna delegatkinja, Bišćanka Arijana Vojić, danas putuje u Pariz kao jedino službeno lice iz BiH na turnirima...

Posted by GRAD BIHAĆ on Monday, July 22, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije