Bivši svjetski prvak svjedočio o oružanoj pljački: "Prvi put ikad vidio sam pištolj uperen u mene"

1
Radiosarajevo.ba
Bivši svjetski prvak svjedočio o oružanoj pljački: "Prvi put ikad vidio sam pištolj uperen u mene"
Foto: DAWN / Amir Khan

Amir Khan, bivši svjetski prvak u boksu, na londonskom je sudu Snaresbrook Crown Court svjedočio o oružanoj pljački koja se dogodila na ulicama britanske metropole u aprilu prošle godine, kada je sa suprugom Faryal odlazio iz lokala Sahara Grill u Leytonu, u istočnom dijelu Londona.

Maskirani i naoružani napadač Khana je gurnuo na automobil, uperio mu je pištolj u glavu i naredio da skine sat sa ruke.

Priznao je 36-godišnji Khan da je ta situacija bila potpuno drugačija od onih u kojima se nalazio u ringu, prenosi The Sun.

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

"Prvi put ikad vidio sam pištolj uperen u moje lice. Istog trenutka našao sam se u stanju šoka. Nisam htio gledati prema pištolju, gledao sam sa strane. Bio sam jako uplašen. Imam troje djece. Moja supruga je bila kraj mene. Bio sam jako, jako uplašen. Ja sam sportaš, borac. Uvijek sam se nalazio u najtežim situacijama kad sam ulazio u ring i borio se s nekim. Ovo je bilo potpuno drugačije i jako zastrašujuće", govorio je bivši bokserski prvak u sudnici.

Dodao je kako je njegova supruga za vrijeme incidenta vrištala i plakala, te da nije vidio lice napadača.

"Kada je rekao da hoće sat, odmah sam mu ga dao. Nisam ga gledao, gledao sam dole i predao mu sat. Kad vam netko uperi pištolj u lice, mislite da će pucati. Potom sam ih vidio kako bježe, to se dogodilo kad su se ljudi počeli okupljati da vide što se događa. Tokom incidenta bio sam sam. Kad sam vidio da se okupljaju ljudi, osjećao sam se malo sigurnije", prisjetio se Khan.

Sat kojeg su mu uzeli pljačkaši dobio je na poklon nakon pobjede u jednom meču, a vrijedan je 71.000 funti (157.874 KM).

Na ročištu je svjedočio i Khanov prijatelj Omar Khalid koji je tog dana večerao s Khanovima.

"Dvojica su prišla automobilu. Isprva sam mislio da se radi o njegovim fanovima, ali sam onda shvatio što se događa. Jedan od njih imao je pištolj uperen u Khanovu glavu, i odlučio sam izaći iz automobila. Čim sam to napravio, pištolj je bio uperen prema meni. Nakon toga su samo odšetali prema Mercedesu. Sve skupa trajalo je između 30 sekundi i minute", rekao je Khalid.

Optuženi 25-godišnjaci Ahmed Bana i Nural Amin te 24-godišnji Ismail Mohamed na sudu su porekli zavjeru za počinjenje pljačke, dok je Bana istakao da je imao imitaciju vatrenog oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije