BH Telecom Fair Play futsal liga: Srebreničani nakon uzbudljivih penala zakazali finale sa Livcem

0
Fena
BH Telecom Fair Play futsal liga: Srebreničani nakon uzbudljivih penala zakazali finale sa Livcem
Foto: Fena / Malonogometna BH Telecom Fair Play liga

Livac i 11. Juli Srebrenica igrat će finale 12. sezone malonogometne BH Telecom Fair Play lige 25. februara u dvorani "Ramiz Salčin". Srebreničani su nakon bolje penal završnice uspjeli savladati trostrukog uzastopnog šampiona, ekipu SenSu-a, te se plasirati u svoje prvo finale malonogometne BHT Fair Play lige.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, poslije nesmotrenog starta jednog od igrača SenSu-a dosuđen je penal za Srebreničane, koji rutinski u mrežu posprema Šehić. Prije kraja prvog dijela, ekipa 11. Jula je mogla i uduplati prednost, ali na minut prije kraja stigla je kazna. Srebreničani ne pogađaju zicer, Lolo u kontranapadu donosi egal i rezultat prvog dijela.

SenSu nakon nekoliko minuta drugog dijela stiže do preokreta, a ovoga puta Šakić je strijelac. Ipak, sjajno posložena ekipa Srebreničana se nije dala zbuniti, te su samo četiri minute kasnije, preko Merajića, stigli do izjednačenja. Vrhunac utakmice desio se na 1:50 do kraja kad nakon drugog žutog kartona Tihića, Srebreničani ostaju sa igračem manje.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Krenuli su šampioni na sve ili ništa, ali odlični Šehić, sreća i "ostavljena srca" na terenu odveli su nas u penal završnicu. Merajić, Ahmetović i Šehić bili su neumoljivi u redovima Srebreničana, dok su golovi Zeće i Šakića bili samo "pirova egzekucija" nakon što spomenuti Šehić zaustavlja Lolu u trećoj seriji i krajnjim rezultatom 4:5, odvodi svoju ekipu u prvo finale BH Telecom Fair Play lige.

U drugom polufinalu snage su odmjerili Krajina i Livac. Ilijašani su bolje otvorili meč, a već u šestom minutu, na asistenciju Spahića, pogađa Krahriman. Nisu se Krajišnici dali pokolebati, te "blitzkrieg-om" preko Kapetanovića i Gariba stižu do preokreta. Ipak, u zadnjim sekundama prvog dijela, iskusni Spahić donosi poravnanje, te se na odmor otišlo sa 2:2.

Legendarni Zajko Zeba promijenio sport: Bivši igrač FK Željezničar upisao debitantski nastup

Legendarni Zajko Zeba promijenio sport: Bivši igrač FK Željezničar upisao debitantski nastup

Mreže su mirovale do 27. minuta kada Mandra na presječenu loptu, kao brzi voz iz svog šesterca dolazi do protivničkog i matira Rizvana za vodstvo Ilijašana, a novi šok priređuje fenomenalni Spahić i vodi svoju ekipu na +2. Alarmi u taboru Krajišnika označili su početak igre na sve ili ništa, što se ispostavilo kao pun pogodak. Sa viškom na terenu, u samo tri minuta, golovima Gariba, Trnke i Kapetanovića stižu do preokreta. Iskusni kakvi i jesu, Ilijašani se nisu dali zbuniti.

Po istoj recepturi kao i protivnik, već u prvom napadu, Kahriman ponovo pogađa za novi egal na samo četiri minute do kraja. U želji da dođu do trijumfa, Krajišnici su ponovo zaigrali na "višak". Međutim, umjesto da postignu pogodak, u 38. minutu Kapetanović daje loptu u noge protivnika što je Kahriman znalački iskoristio za svoj hat-trick i krucijalnu prednost Ilijašana. Kako postoje greške koje se ne daju popraviti, manjak koncentracije i sreće, te odlične odbrane Vražalice, sačuvali su mrežu Livca koji rezultatom 5:6 nastavljaju svoj put u finale, dok ostaje utisak da su Krajišnici u želji za trijumfom sami sebe pobijedili.

Veliko finale 12. sezone BH Telecom Fair Play lige igrat će se u dvorani "Ramiz Salčin", a pored finalne utakmice bit će odigran i susret za treće mjesto, te svečana ceremonija i proglašenje pobjednika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije