Drugo kolo BH Telecom Fair Play futsal lige: Fantastične utakmice i mnoštvo pogodaka

0
FENA
Drugo kolo BH Telecom Fair Play futsal lige: Fantastične utakmice i mnoštvo pogodaka
Foto: Facebook / Drugo kolo BH Telecom Fair Play futsal lige

Nakon dva odigrana kola BH Telecom Fair Play futsal lige ekipa Krajine je jedina sa stopostotnim učinkom.

Program drugog kola započeo je utakmicom između Frisa United i MNK Livac. Iako su Unitedovci golom Muftića prvi došli do pogotka, ekipa iz Ilijaša je ipak bili bolji protivnik. Do izjednačenja dolaze preko Mandre, a isti igrač je pogotkom u 38. minuti donio sva tri boda svojoj ekipi.

Duel starih znanaca, SU Futuro i Krajina-Plan 21, u potpunosti je pripao Krajišnicima. Raspoloženi Handanović je predvodio ekipu s tri postignuta pogotka, a u listu strijelaca se upisao i Garib.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Derbi kola igrao se između studentskih domova Nedžarići i Bjelave. Iako se očekivala neizvjesna i nepredvidiva utakmica, studenti iz gornjeg dijela grada su fenomenalnom partijom osigurali sportsku prevlast nad svojim rivalima. Na pogon nevjerovatnog Halabe, koji je postigao četiri pogotka, te golom Salihovića, slavili su s ukupnih 1:5. Utješni pogodak za Nedžariće djelo je Karadže.

Drugo kolo 12. sezone BH Telecom Fair Play lige donijelo je debi SU Fantazija. Svoj debitantski nastup obilježili su rutinskom pobjedom protiv ekipe MNK Sokolje. Za Fantaziju su po dva puta pogađali Ajanović i Keško, te Bajraktarević, dok je jedini pogodak za Sokoljane djelo Ben-Alkhera.

Bravo, bh. svećenici: Plasirali se u polufinale Europskog prvenstva, čeka ih duel sa Poljskom

Bravo, bh. svećenici: Plasirali se u polufinale Europskog prvenstva, čeka ih duel sa Poljskom

Čini se da je remi iz prethodnog kola probudio trostruke, uzastopne šampione koji su goleadom obilježili drugo kolo. Iako su nasuprot sebe imali nešto slabijeg protivnika, to ne umanjuje činjenicu da su deset puta uspjeli zatresti mrežu. Bejić je bio strijelac četiri pogotka, a pogađali su još Šakić,Osmanagić, Hodžić, Čopra, Šabeta i Kovačević. Jedino što je ekipa fonTELe.ba učinila je pogodak Habibovića kojim su koliko-toliko ublažili ovaj gorak poraz.

Posljednji meč drugog kola BH Telekom Fair play lige igrale su ekipe Ilmijjini Ljiljani i 11. Juli Srebrenica. Poprilično 'tvrda' utakmica ogledala se u čvrstoj duel igri i borbi za svaku loptu. Iako je bilo prilika na obje strane, slaba koncentracija napadača i odlične reakcije golmana, na kraju su rezultirale podjelom bodova, odnosno konačnih 0:0.

Remek djela dostojna svjetskih TV špica. Dama i gospodo, uživajte u najboljim golovima prvog kola BH Telecom Fair Play lige. Alija Mehić, Edin Nahić, Harun Muftić, Almedin Halaba i Šehić Muamer - aferim momci 💪 ... više od igre!

Posted by BH Telecom Fair Play liga on Friday, December 1, 2023

Rezultati:

MNK Livac - Frisa United 2:1
SD Nedžarići - SN Bjelave 1:5
SenSu Al Hana - fonTELe.ba 10:1
SU Futuro - Krajina Plan 21 0:4
SU Fantazija - MNK Sokolje 5:1
Ilmijjini Ljiljani - 11. Juli Srebrenica 0:0

Slobodne su bile ekipe Mladi Muslimani i Malak Dream Team.

Poredak

Grupa A:
1. SenSu Al Hana 4
2. Livac 4
3. Mladi Muslimani 3
4. Bjelave 3
5. Frisa United 3
6. Nedžarići 0
7. fonTELe.ba 0

Grupa B
1. Krajina 6
2. Ilmijjini Ljiljani 4
3. 11. Juli Srebrenica 4
4. Fantazija 3
5. Malak Dream Team 0
6. Sokolje 0
7. Futuro 0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije