Treće kolo BH Telecom Fair Play futsal lige: Nova pobjeda Krajine, Studenti bolji od šampiona

0
FENA
Treće kolo BH Telecom Fair Play futsal lige: Nova pobjeda Krajine, Studenti bolji od šampiona
Foto: Fair Play liga / Odigrane utakmice trećeg kola

Nakon tri odigrana kola BH Telecom Fair Play malonogometne lige ekipa Krajine je jedina sa stopostotnim učinkom.

U grupi B Krajina nastavlja da rešeta protivničke mreže savladavši ekipu Fantazije sa 8:1. Strijelci su bili Kapetanović, Mujić, Garib, Logić, a posebno se istakao Prijić s četiri pogotka. Utješni gol za Fantaziju postigao je Ajanović.

U drugom susretu grupu B veoma zanimljivu i do posljednje sekunde interesantnu utakminu odigrali su MNK Sokolje i Ljiljani. Sokoljani su poveli golom Hajdarevića i tako se otišlo na odmor. Već početkom drugog dijela, Aletić iz trećeg pokušaja, nakon fenomenalnih odbrana Čička, donosi egal. Nakon nekoliko propuštenih, Sokolje autogolom Mulića stiže do nove prednosti. I kada se mislilo da će sva boda osvojiti Sokolje, iskusni Haskić tri sekunde prije kraja donosi poravnanje za konačnih 2:2.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

U posljednjem meču grupe B igrali su SU Futuro i Malak Dream Team. Korjenić je bio prvo ime susreta postigavši pet pogodaka u trijumfu od 3:6 protiv ekipe Malak Dream Team. Za ekipu SU Futuro pogodio je još i Mešanović, dok su strijelci u porazu Malaka bili Ćosić, te Nezirević dva puta.

Prvi susret grupe A donio je veliko iznenađenje jer su studenti s Bjelava neočekivano i sigurno savladali aktuelnog šampiona SenSu Al-Hanu sa 6:3. Iako su Apotekari poveli u drugom minutu preko Šakića, "blitzkriegom" u režiji Halabe (dva gola), Trakića, Husića i Salihovića, Studenti odlaze na +4. Šampioni su do kraja prvog dijela pogodili za kakvu-takvu nadu u nastavku, a mrežu je zatresao Bejić. Baš kao u prvom, trostruki šampioni pogotkom Lole otvaraju nastavak utakmice. Međutim, Salihović novim pogotkom vraća na +3. Do kraja smo vidjeli još dva pogotka, Bejić za Sensu Al Hanu, a konačnih 6:4 i tačku na 'i' postavio je Halaba kompletiravši tako novi hat-trick.

Drugo kolo BH Telecom Fair Play futsal lige: Fantastične utakmice i mnoštvo pogodaka

Drugo kolo BH Telecom Fair Play futsal lige: Fantastične utakmice i mnoštvo pogodaka

Drugi susret u grupi A donio je rezultatski uzbudljivu ali ne lijepu za oko utakmicu između Frise United i studenata iz Nedžarića. Unitedovci su golom Muftića otvorili utakmicu, ali nakon greške defenzivne linije i golmana Felića, Ibrahimović donosi izjednačenje i rezultat prvog dijela. Već u drugoj minuti nastavka, Kusić donosi preokret Studentima. Par minuta nakon toga, novo izjednačenje. Strijelac pogotka je bio Krnjić. U 36. minuti viđena je nova greška golmana Frise, kada je odbijenu loptu u praznu mrežu ubacio Karadža za konačnih 3:2 i veliku radost momaka iz Nedžarića.

Posljednja utakmica trećeg kola malonogometne lige BH Telecom Fair Play između ekipa Mladi Muslimani i Livac je ujedno i bila najuzbudljivija sa puno preokreta. Krenulo je pogotkom Dovaždije, a golovima Tulića i I. Hasanovića, Mladi Muslimani dolaze do preokreta. Ipak, da preokreti obilježe ovaj susret, pobrinuo se Mandra koji je sa dva pogotka donio prednost svojoj ekipi i rezultat prvog poluvremena. Sjajnom solo dionicom, na početku drugog dijela, Kahriman povećava prednost Ilijašana, ali brzim pogotkom Garače meč ponovo ulazi u neizvjesnost. Mreže su mirovale do 36. minute kad Mandra kompletira hat-trick i donosi Livcu mirnijih +2. Do kraja meča, Mladi Muslimani su uspjeli preko M. Hasanovića još jednom zatresti mrežu, ali više od toga nisu mogli.

Rezultati:

Grupa A

SN Bjelave 7:4 SenSu Al-Hana

Frisa United 2:3 SD Nedžarići

Mladi Muslimani 4:5 MNK Livac

Grupa B

MNK sokolje 2:2 Ilmijjini Ljiljani

Krajina Plan 21 8:1 SU Fantazija

Malak Dream Team 3:6 SU Futuro

Ovo kolo slobodni su bili MNK 11. juli i fonTELe.ba.

Poredak:

Grupa A: Livac 7, Bjelave 6, SenSu Al Hana 4, Mladi Muslimani 3, Frisa United 3, Nedžarići 3, fonTELe.ba 0.

Grupa B: Krajina 9, Ilmijjini Ljiljani 5, 11. Juli Srebrenica 4, Futuro 3, Fantazija 3, Sokolje 1, Malak Dream Team 0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije