Bh. ekipa najjačih: Osvojili tri zlatne medalje i oborili dva svjetska rekorda

S. H.
Bh. ekipa najjačih: Osvojili tri zlatne medalje i oborili dva svjetska rekorda
Foto: Privatni album / Evropski i svjetski prvaci iz BiH

Od 19 do 26. maja u Mađarskoj je održano Evropsko prvenstvo GPC FEDERACIJA u dizanju tegova, powerliftingu, bendjpresu i deadliftu.

Bosnu i Hercegovinu su na ovom takmičenju prestavljala tri takmičara koji su osvojili 3 zlatne medalje, 2 pehara, a oborili su i dva svjetska rekorda, potvrdio je za Radiosarajevo.ba jedan od takmičara Sejfo Šehović koji je već pet godina prvak svijeta i Evrope u četiri federacije - GPC, GPA, WUAP i WRP.

"Ponosno smo prestavljali našu najbolju državu BiH. Pet puta smo se penjali na postolje sa našom zastavom", prokomentirao je Šehović za naš portal.

Šehović je na ovom takmičenju osvojio zlatnu medalju i odbranio evropsku titulu u deadliftingu u kategoriji-75. Na vaganju je imao 72 kg, a podigao 242,5 kg i oborio svjetski rekord koji je bio 240 kilograma, te tako osvojio prvo mjesto i pehar za relativno prvo mjesto na takmičenju u deadliftu.

Irfan Muhić koji je svjetski i evropski prvak već 3 godine u federacijama GPC i WUAP osvojio je zlato i odbranio titulu evropskog prvaka u bendj presu u kategoriji 125 kg, gdje je podigao 245 kg i tako osvojio prvo mjesto i pehar za najjačeg u ovoj disciplini.

Sahludin Šehić koji je svjetski i evropski prvak već 2 godine u federacijama GPC  i WUAP osvojio je zlatnu medalju i odbranio evropsko zlato u deadliftingu. U kategoriji 140 kg podigao je 335 kg i oborio svjetski rekord koji je bio 300 kg u deadliftu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije