Adela Čomor / Bh. atletičarka pozitivna na doping testu, oduzete joj medalje

01. 08. 2017. u 19:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Adela Čomor, atletičarka Atletskog kluba “Novi Grad” iz Sarajeva, nakon testiranja urina bila je pozitivna na Ephedrine.

Antidoping agencija u BiH redovno sprovodi kontrole na državnim prvenstvima u svim sportovima. Kontrolori Agencije za antidoping kontrolu su nakon završenih trka, na osnovu plana doping kontrola, pozvali određeni broj atletičara i atletičarki na testiranje. Uzeta im je određena količina urina i poslata je u akreditovani laboratorij WADA – e (Međunarodna agencija za antidoping kontrolu) u Seibesdorf.

Nakon što je utvrđeno da je pomenuta atletičarka pozitivna na Ephedrine, nalaz je upućen strukovnom savezu, koji je na osnovu toga i izjave atletičarke izrekao suspenziju u trajanju od dvije godine.

S obzirom na sve navedeno, Adeli Čomor se poništavaju svi rezultati ostvareni na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a osvojila je dvije srebrne medalje u trkama na 3000 metara i 5000 metara.

"Slučaj 'Adela Čomor' treba da bude opomena svim sportistima!", poručili su iz Atletskog saveza BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA