Uoči SP u Londonu: Bh. predstavnici očekuju plasman u finale

Radiosarajevo.ba
Uoči SP u Londonu: Bh. predstavnici očekuju plasman u finale
Od 4. do 13. augusta u Londonu se održava Svjetsko atletsko prvenstvo na kojem će BiH imati tri predstavnika.

Na 800 metara nastupit će naš najveći adut Amel Tuka, dok ćemo u bacanju kugle imati dva aduta – Hamzu Alića i Mesuda Pezera.

"Ovo je mala ali kvalitetna ekspedicija. Očekujem da sva trojica prođu u finale, a tamo je sve moguće", rekao je selektor muške reprezentacije Elvir Krehmić.

Amel Tuka na predstojećem prvenstvu brani bronzanu medalju na 800 metara osvojenu u Pekingu. Očekuje prolaz u finale , iako mu je najbolji ovogodišnji rezultat (1:44,94) skoro 2,5 sekunde slabiji od ličnog rekorda.

Iskusni Hamza Alić, koji sedmi put učestvuje na Svjetskom prvenstvu, svjestan je jake konkurencije.

"Pokušat ću ući u finale, ali to će biti težak zadatak. Iako će učestvovati 12-13 takmičara koji su ove sezone bacali kuglu dalje od 21 metra, nisam bez šansi", kaže Hamza Alić, koji ima 28. najbolji ovogodišnji rezultat (20,82 metra).

Mesud Pezer je u dobroj formi, ali razočaran odnosom države prema atletičarima.

"I pored svih problema dat ću sve od sebe da se u Londonu predstavim u najboljem svjetlu", kaže Pezer čijih je 20,89 metara 25. najbolji ovogodišnji svjetski rezultat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije