Amel Tuka, predsjednik komisije olimpijaca OK BiH, sudjelovao na 'Race for the Cure' utrci

0
Radiosarajevo.ba
Amel Tuka, predsjednik komisije olimpijaca OK BiH, sudjelovao na 'Race for the Cure' utrci
Foto: Prtscr / Instagram / Amel Tuka

U Sarajevu je u nedjelju, 29. septembra, održana 17. utrka ''Race for the Cure'', najveći sportski događaj posvećen promociji važnosti ženskog zdravlja u Bosni i Hercegovini.

Ova manifestacija ima za cilj podizanje svijesti o karcinomu dojke, promociju ranog otkrivanja bolesti, te prikupljanja sredstava za zdravstvene usluge namijenjene ženama.

Iako je kišno vrijeme pratilo događaj, veliki broj građana Sarajeva odazvao se pozivu i pružio podršku ovom plemenitom cilju. Među učesnicima su bile brojne javne ličnosti, političari i prestavnici diplomatskog kora.

Izraelska vojska ušla u Liban

Izraelska vojska ušla u Liban

Svojim prisustvom događaj su uveličali predsjednik komisije olimpijaca OK BiH, najbolji bh. atletičar, olimpijac i osvajač dvije svijetske medalje na 800m - Amel Tuka, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, kao i mnogi drugi.

Ova utrka nije samo sportski događaj, već i važna platforma za podizanje svijesti o vitalnim pitanjima koja se tiču zdravlja žena, naglašavajući značaj zajedništva u borbi protiv ove opake bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije