Održana trka Race for the Cure u Sarajevu: Prikupljeno rekordnih 200 hiljada maraka!

0
Radiosarajevo.ba
Održana trka Race for the Cure u Sarajevu: Prikupljeno rekordnih 200 hiljada maraka!
Foto: Think Pink / Race for the Cure u Sarajevu

U Sarajevu je danas održana 16. "Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure" za koju je ove godine registrovano 10.000 građana okupljenih u 261 tim. Prikupljeno je rekordnih 200.000 maraka.

Uz Sarajlije danas su život na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada slavili i gosti iz cijele BiH koji su stigli u organizaciji Think pink – Zajedno smo jedno i udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke iz više od 50 gradova i općina.

Rezultati suosjećanja koje su pokazali građani, na manifestaciji čiji je cilj osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, bit će paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu. Novac prikupljen od registracija u potpunosti će biti utrošen i za besplatne mamografske preglede koje organizacija Think pink obavlja u čitavoj Bosni i Hercegovini, te psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama, edukaciju građana o ovoj bolesti, te druge aktivnosti kojima se ukazuje na
važnost preventivnih pregleda.

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Nakon zagrijavanja uz fitness instruktoricu Lejlu Šebić i zumbu sa Jasminom Begovićem održane su dječija trka i trka za rekreativce. Šetnju na kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada građana predvodilo je više od 500 žena u roza majicama, heroina koje su preživjele karcinom dojke.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Maid Hećimović, mažoretkinje iz Mostara, Sarajevo Drum Orchestra i DJ Muki.

Bila nam je izuzetna čast sudjelovati u današnjoj 16. godišnjoj Trci/šetnji za ozdravljenje, važnoj inicijativi koja...

Posted by United States Embassy to Bosnia and Herzegovina on Sunday, October 1, 2023

Organizatori su izraziili zahvalnost svim registrovanim građanima, sponzorima, medijskim partnerima i ambasadorima projekta koji su dali veliki doprinos najvećem društveno odgovornom događaju u BiH.

Svaka žena mora imati jednake mogućnosti za liječenje! Lijekovi ne smiju biti privilegija bogatih! Danas je „ružičasti...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Sunday, October 1, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije